Laatste nieuwsberichten over het totstandbrengen van het TCS ( The Children's Sustainability ) Fund van 300 miljard euro en over The Breeding Swan - EUROPOLIS N.V. onder de directie van de EIB ( Europese Investerings Bank ) met in het vizier mooie dochters waaronder ABNAMRO, ASR, SNS Reaal, FAMILIA MAXIMA en LUZZY TENFUN alsook strategische deelnemingen in o.a. KPN, Schiphol, EURECA ( Griekenland en Cyprus ) en een meerderheidsbelang van 63% in Brunel ( door een aandelenruil met Ir. Jan Brand ). Brunel is wereldwijd actief in ruim 30 landen. Brunel kan met EUROPOLIS N.V. bijdragen aan het uitvoeren van de internationale agenda op het gebied van energietransitie.            

Interessante links

TCS Fund ( EUR 285 miljard ) wil ABNAMRO overnemenTCS Fund ( EUR 285 miljard ) wil ABNAMRO overnemen. Persbericht van 17 januari 2011
TCS - STAAT - ABNAMRO Zie ook het persbericht van 17 januari 2011
EU-top 11 maart 2011EU-top kan fonds voor Eurozone en Arabische landen creeren door het omzetten van 570 miljoen biljetten van 500 euro = 285 miljard euro.
TCS Fund ( 285 bln euro ) EU-Summit can Create Fund for Eurozone and Arab States
Markus Kerber Reactie op uitspraak van Hof Karlsruhe
The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS FundDen Haag is de stad van vrede en recht. Zij zal in Europa een grotere rol gaan spelen en ontwikkelt zich tot een internationale Congres-, Studenten- en Universiteitsstad die gefinancierd wordt vanuit de jaarlijkse opbrengsten van het TCS ( The Children's Sustainability ) Fund.
GeheimEr komen nieuwe eurobiljetten
Persbericht 8 november 2012 Eurosysteem introduceert tweede serie eurobankbiljetten: de “europa”-serie
Mark RutteSpyker op z'n kop en knopen doorhakken
Nederland en de EU-topNederland is met het project EUROPOLIS N.V. en TCS Fund op weg naar de top in Europa
RijksoverheidOfficiele berichtgeving over akkoord eurocrisis
21 december 2012Spykers met koppen. FAMILIA ( Directe Democraten ) zal in 2013 als aandeelhouder tezamen met haar donateurs en met haar sponsoren de koers bepalen van TCS EUROPOLIS Growth Fund en de diverse dochters en vennootschappen waarin vanaf 2 januari 2013 zal worden deelgenomen.
Terugblik Wat hebben we met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund gedaan in het jaar 2012 ?
Zo begon het drama De Tweede Kamer wil van Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem alles weten over het drama van de overmeestering en opsplitsing van ABNAMRO in 2007 en de gevolgen van dat drama voor de belastingbetaler. De Minister gaat een brief schrijven. Gaat het kabinet zelf nu ook wat doen om de 30 miljard euro terug te brengen in de staatskas ? We denken van wel !
Europees denken KPN en EUROPOLIS N.V. kunnen in 2013 samen verder aan de slag met de pan-europese telecommunicatie met TCS EUROPOLIS Growth Fund als investeerder en financier. .
Nieuw eurobiljetMet een goed gevoel voor timing presenteert Mario Draghi vandaag het nieuwe eurobiljet.
Onze auto in vogelvluchtSpyker staat nu symbool voor de Nederlandse industriele ondernemingsgeest die in 2013 gericht zal zijn op de opkomende markten wereldwijd. Het Louwman Museum in Den Haag toont een groot deel van de 15 thans nog bestaande klassiekers van het Nederlandse merk Spyker. Samen deelnemen in Spyker N.V. betekent in 2013 participeren in nieuwe hoop voor de toekomst en het afrekenen met de fouten uit het verleden in de wereld van financien en politiek.
Officiele berichtgevingTo this end we should further develop an economic growth strategy for the euro area. We should drive innovation, support the development of new technologies and reprioritise public and private expenditure towards R&D investment. We should also aim at raising the overall skills level of employees, while improving the overall business environment, supporting trade and further deepening the Single market. Further efforts to improve the resilience of the labour market and invest in human capital are essential for a durable job-rich recovery and improving employability. This should also support access to jobs, especially for young people.
Uitspraak RechtbankOp de zitting van vrijdag 11 januari 2013 om 9.50 uur is het geheim van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund aan de orde geweest. De pleitnotitie is naar de Commissie Financien van de Tweede Kamer gezonden. De Tweede Kamer wil nu echt alles weten over de inmiddels 600 miljoen biljetten van 500 euro. Het betreft hier renteloze obligaties aan toonder voor een bedrag van maar liefst 300 miljard euro. De Rechtbank doet halverwege februari 2013 uitspraak of zoveel eerder als mogelijk. Zaaknummer SGR 12 / 8877 WOB V257. ' Spykers met koppen ' voor de goede verstaander.
Pier ScheveningenDat The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund tevens dit project in het vizier heeft, hoeft niet te verbazen. De versterkte zeewering wordt verpakt in een fraaie boulevard die zich uitstrekt van het zuiderstrand via de pier tot het zwarte pad naar het organische ontwerp van de Spaanse architect De Solà Morales. Deze nieuwe boulevard kent verschillende hoogteniveaus, die voetgangers, fietsers en automobilisten van elkaar scheiden. Behalve veilig, moet de kust aantrekkelijk zijn om te wonen, te werken en te recreëren. Het geheel vraagt om een consortiale miljardeninvestering waarbij private partijen, rijk en gemeente betrokken zijn. Pier, Eiland, Haven, Kabelbaan, Boulevard, Wellness, Hotel, (Vis-)restaurants, Pizzeria, Brasserie, Terrassen, CoffeeCompany, Winebar, Luzzy, Spyker, Autosalon, Theater, Shops, Fashion, Music, Jazz, Dance, Culture, Art, Leisure, Playgarden, Childcare, Beach & Sports.
LakmoesproefVoor Jeroen Dijsselbloem, de Tweede Kamer en The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund zal de reddingsoperatie bij SNS een leerzame oefening blijken te zijn. ' In de toekomst zal SNS Bank zich weer vooral gaan richten op particuliere klanten. De commerciële vastgoedfinancieringsportefeuille van SNS Zakelijk zal worden samengevoegd met die van Property Finance. ' aldus Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur in 2012. Hoeveel is in 2013 de gezonde goed renderende SNS Bank waard als dat gedeelte wordt verkocht ? Tien maal de netto jaarwinst ? Wie zal dan de koper blijken te zijn ? Heeft EUROPOLIS N.V. ( ofwel Spyker N.V. ) de all-in koopsom van 2 miljard euro tijdig beschikbaar ? Komend weekend worden spykers met koppen geslagen.
500 eurobiljetJeroen Dijsselbloem kan onmiddellijk aan de slag met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund.
De volgende stapDe Tweede Kamer zal met haar reacties op de nationalisatie van SNS Reaal richtinggevend zijn bij het bepalen van de volgende stap. De belastingbetaler wil dat de vele miljarden zo snel mogelijk worden terugverdiend. The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund is er klaar voor. Jeroen Dijsselbloem gaat als eurovoorzitter snel aan het werk. De Tweede Kamer is glashelder wat betreft haar opdracht : ' Zorg ervoor dat de tientallen miljarden voor de redding van ABNAMRO, ASR en SNS Reaal reeds in 2013 terugvloeien in de staatskas zodat wij onze AAA status blijven houden. '
Onteigening SNS ReaalTegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen 10 dagen na de dag van bekendmaking van dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Door de Stichting Stedebouw & Stadsherstel is op 2 februari 2013 mede namens andere belanghebbenden een beroepschrift ingediend. Nadere informatie volgt.
Drama SNS in beeldDe wortels van het drama SNS zijn te vinden in het jaar 2006. In 2007 begon de overmeestering van ABNAMRO door het bankentrio. Wij ( de belastingbetalers ) zitten nu met de gebakken peren. Hoe krijgen we die pakweg 40 miljard euro weer terug ? Het antwoord komt van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Er is al op 2 februari 2013 beroep ingesteld bij de Raad van State tegen het onteigeningsbesluit van vrijdag 1 februari 2013. De Tweede Kamer moet nu het TCS Fund van 300 miljard euro in werking laten brengen door de voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Jetta Klijnsma : ' Het is bij de wilde spinnen af. Alles moet zo snel mogelijk op de rails worden gezet. ' PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil dat oud topman Sjoerd van Keulen meteen opstapt als voorzitter van de lobbyclub Holland Financial Center. Hij denkt dat het niet makkelijk zal worden om de oud-top van SNS aansprakelijk te stellen, maar hij zal minister Dijsselbloem vragen om alles te doen wat mogelijk is.
Eddy van Hijum ( CDA ) Teleurstelling over de nationalisatie van SNS Reaal. Verdere opheldering hierover is thans dringend nodig.
Arnoud Boot We zijn afhankelijk van het herstel van de bancaire markt in Europa als geheel.
Onderzoek nationalisatieVEB wil onderzoek naar zes jaar beursfonds SNS Reaal én nationalisatie.
Beroep op Dijsselbloem Jan Maarten Slagter ( VEB ) doet een beroep op Jeroen Dijsselbloem. De VEB wil graag namens de Staat der Nederlanden als 100 % aandeelhouder van SNS Reaal kunnen procederen bij de Ondernemingskamer. Door Stichting Stedebouw & Stadsherstel is als belanghebbende tegen het onteigeningsbesluit van 1 februari 2013 een beroepschrift ingediend. De Tweede Kamer is daarover ingelicht.
Holland Financial CentreHFC stopt ermee. Voor IUS International University for Sustainability in Den Haag kans om een verse start te gaan maken in samenspraak met de Minister van Financien en de Tweede Kamer en Eerste Kamer der Staten Generaal. .
Raad van State Rechtszitting bij de Raad van State over onteigeningsbesluit SNS Reaal. De zaak met zaaknummer 201301173/1 wordt vrijdag 15 februari om 9.00 uur behandeld door de staatsraden Drupsteen, Koeman en Verheij. De rechtszitting vindt plaats in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk 22 in Den Haag. Gelet op de in de Wet op het financieel toezicht bepaalde termijn, zal de Raad van State uiterlijk maandag 25 februari a.s. uitspraak doen.
Rechtszitting olineRechtszitting Raad van State op vrijdag 15 februari 2013 is voor burgers, belastingbetalers en andere belanghebbenden in en buiten Nederland en Europa van cruciaal belang. Iedereen moet daarom de zitting online kunnen volgen.
CDA gaat bouwen Oud-minister Maxime Verhagen (CDA) volgt zijn partijgenoot Elco Brinkman op als voorzitter van Bouwend Nederland. Het algemeen bestuur heeft Verhagens benoeming vandaag bekrachtigd.
Beroepschrift VEBStichting Stedebouw & Stadsherstel sluit zich aan bij beroepsgronden van de VEB. FAMILIA voegt eigen beroepsgrond toe.
Mark Rutte Europa kan zich nu gaan richten op banen, groei en welvaart voor alle Europeanen, zegt Rutte. Dan is TCS EUROPOLIS Growth Fund de volgende stap in de duurzame wederopbouw van Europa waar 500 miljoen mensen wonen, werken en leven.
Uitstel SNS REAAL N.V. maakt bekend dat de publicatie van de jaarcijfers over 2012 plaats zal vinden op donderdag 18 april 2013. Aanleiding voor het uitstel is het verwerken van de effecten van de nationalisatie van SNS REAAL N.V. die op 1 februari jl. plaatsvond.
Beroepschriften SNS Veel gedupeerde beleggers in aandelen en achtergestelde obligaties van SNS Reaal zijn in beroep gegaan tegen de onteigening door de staat. Ze hadden daarvoor tot middernacht de tijd.
Pieter Omtzigt ( CDA ) De hele Tweede Kamer wil in de toekomst eerder en vollediger worden geïnformeerd over besluiten die in Brussel worden genomen.
Niets dan de waarheidAl in december 2011 wist toezichthouder DNB dat SNS Reaal niet zonder overheidssteun uit de problemen zou komen. Er werd een taskforce opgericht om te onderzoeken of delen van de bank-verzekeraar kon worden verkocht aan private partijen. Tegelijk zou het slechte vastgoed geïsoleerd moeten worden in een zogenoemde bad bank.
700 uitnodigingen RvSOp vrijdag 15 februari behandelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de beroepen van een groot aantal organisaties en particulieren uit binnen- en buitenland tegen het onteigeningsbesluit SNS REAAL op een rechtszitting. Op woensdagochtend 13 februari zal de Raad van State in totaal 700 uitnodigingen voor deze rechtszitting sturen naar partijen die zich binnen de beroepstermijn bij de Raad van State hebben gemeld. Onder hen bevinden zich de Vereniging van Effectenbezitters, de FNV en veel bedrijven en particulieren. Niet alleen Nederlandse bedrijven en particulieren hebben zich gemeld. Ook uit het buitenland zijn veel reacties ontvangen.
InnovatieABNAMRO gaat samenwerking en innovatie stimuleren
Spyker EffectBericht voor de fijnproevers van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund
Europese CommissieDe Europese Commissie zal op donderdag 21 februari 2013 een oordeel vellen over de nationalisatie van SNS bank. Dat bleek tijdens de hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag.
VEB Onteigening SNS mist wettelijke grondslag.
Spyker EffectAMSTERDAM (Dow Jones)--De hoorzitting van de rechtbank van Michigan over de claim van $3 miljard van Spyker nv (SPYKR.AE) tegen General Motors Co (GM) is uitgesteld naar 9 april van 28 februari, meldt de Nederlandse autofabrikant donderdag. Half februari werd de zitting reeds uitgesteld naar 28 februari van 19 februari. Spyker diende in augustus 2012, mede namens de voormalige Zweedse dochter Saab Automobile, een claim van $3 miljard tegen GM in. De bedrijven claimen dat het Amerikaanse autoconcern een doorstart van Saab Automobile heeft geblokkeerd, waardoor de Zweedse autofabrikant in december 2011 een faillissement moest aanvragen.
Europese Commissie“Brussel krijgt nieuwe bevoegdheden om controle uit te oefenen op de nationale begrotingen”, schrijft Les Echos, een dag na het akkoord dat is gesloten tussen de lidstaten en het Europees Parlement. Het akkoord, in EU-jargon aangeduid met 'two-pack', geeft de Commissie de bevoegdheid om de begrotingen van de lidstaten te controleren en aanpassingen aan te bevelen. Deze maatregel vertegenwoordigt volgens het Franse economische dagblad “de laatste bouwsteen voor het nieuwe Europese toezicht”.
BrusselDe Europese Commissie zwijgt nog over steun SNS en reageert nog niet op nationalisatie van SNS.
VEB wil onderste steen boven De Gedupeerde SNS-Beleggers hebben schade geleden. Niet alleen door de onteigening van de SNS-Effecten, maar ook door de misleidende voorstelling en (mogelijk blijkend) wanbeleid van de voormalige SNS-top. Het is van belang dat de onderste steen boven komt, zodat duidelijk is waar een en ander is misgegaan. Dat is niet alleen in het belang van de Gedupeerde SNS-Beleggers, maar ook in het belang van SNS, zodat zij met een schone lei verder kan. Voorts is het ook in het algemeen belang. De nationalisatie van een systeembank moet in de toekomst worden voorkomen.
Europese CommissieSNS moet in 6 maanden herstructureren van de EU.
Persbericht 22 februari 2013
Meedenken Het Sustainable Finance Lab denkt mee. The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund krijgt steeds meer bijval van hoogleraren, economen en hun denktanken in Nederland en in de rest van Europa. Jeroen Dijsselbloem beschikt over de notariele akten met het MASTERPLAN. De Tweede Kamer wordt de komende zes maanden over de plannen en de Europese besluitvorming tijdig en volledig ingelicht.
Buitenhof Herman van Rompuy : 'Ik ben geen dictator. Alle EU beslissingen worden genomen door de Raad van Ministers, die vervolgens weer verantwoording afleggen aan hun nationale parlementen.'
Eva JinekEurocommissaris Neelie Kroes, tevens vice-president van de Europese Commissie, predikt bij Eva Jinek de digitale revolutie in Europa de dag voordat de Raad van State op maandag 25 februari 2013 om 16.00 uur de ( tussen-)uitspraak doet over het bestreden besluit tot nationalisatie van SNS Reaal. FAMILIA De allerbeste familie van Nederland gaat de komende zes maanden spykers met koppen slaan in Europa met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund en met LUZZY TENFUN. Werken aan de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, daar gaat het ons allemaal tenslotte om vanuit The Children's Sustainability Fund en TCS EUROPOLIS Growth Fund. Zie ook www.luzzy-tenfun.nl.
Tijd voor actie Om 16.00 uur wordt de (tussen-)uitspraak van de Raad van State bekend gemaakt. Zie ook : AAA status van Nederland.
Raad van State Aan de slag met de toekomstige vorderingen. Derhalve ook met een diepgaand, volledig en uitgebreid gedegen onderzoek naar de gehele gang van zaken bij SNS Reaal vanaf de beursgang in 2006 tot heden en naar alle gebeurtenissen en transacties die grond op kunnen leveren voor het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke personen die grote schade hebben veroorzaakt en/of strafbare feiten pleegden en zich bij hun functioneren schuldig maakten aan corruptie en belangenverstrengeling.
Glas is half vol Uitspraak Raad van State over SNS opmaat voor verdere actie VEB.
DNB en SNS Reaal De Nederlandsche Bank heeft in 2006 een fout gemaakt door in te stemmen met de overname van Bouwfonds Vastgoedfinanciering door SNS Reaal. Gedupeerden bundelen hun krachten en maken bezwaar tegen het DNB besluit van 27 januari 2013. Volgens een verklaring is de centrale bank ' de hoofdschuldige aan de onteigening van beleggers '. ' DNB heeft de regels voor het kapitaaltoezicht niet goed toegepast. Het heeft SNS met het besluit een onmogelijke opdracht gegeven ', vertelt advocaat Jeroen Wendelgelst. Hij gaat de zaak voeren namens de gedupeerden.
Bezwaarschrift Tegen het besluit van 27 januari 2013 van DNB kan binnen 6 weken bezwaar worden gemaakt. Wordt van de nood een deugd gemaakt ? De Tweede Kamer is thans aan zet. De krachtenbundeling is volop gaande. FAMILIA De allerbeste familie van Nederland werkt aan de oplossing. Zie ook ' AAA status van Nederland '.
PeptalkMark Rutte is optimistisch. In de komende vijf tot zes maanden moeten we spykers met koppen slaan. Iedereen doet mee .....
Brunel EUROPOLIS N.V. heeft het meerderheidsbelang van Jan Brand in Brunel N.V. ( ruim 60% ) in het vizier. Eerst moet ook hier de onderste steen boven komen. De VEB is aan zet.
Wijze woordenDit klinkt ons als muziek in de oren. The Children's Sustainability ( TCS ) Fund gaat het in orde maken.
ProtestHonderdduizenden Portugezen de straat op tegen 'trojka-bezuinigingen'.
Bernd LuckeIn Duitsland is een nieuwe politieke partij opgericht uit onvrede met de huidige politiek rond de redding van de euro. De partij wordt ondersteund door vele liberale en conservatieve hoogleraren economie. De belangrijkste initiatiefnemer is Bernd Lucke, hoogleraar macro-economie in Hamburg.
Die Wende Kondigt Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem 'die Wende' aan?
Autosalon Geneve BNR over Spyker-topman Muller en de Russische connectie : Slecht nieuws voor Victor Muller, net op de dag dat hij op het autosalon in Geneve een nieuwe concept Spyker wil showen: de Russische bankier Vladimir Antonov lijkt veel langer en directer betrokken te zijn geweest bij de overname van Saab dan Spyker-topman Muller eerder liet geloven.
Toeval ? Letland wil bij eurozone. FD : ' De curator van de Litouwse bank Snoras en de advocaat van Antonov lieten verzoeken om reacties op vragen over geldstromen via Cyprus onbeantwoord. Dorwing, Trenton en Gemini zijn drie vennootschappen die direct dan wel indirect aan Antonov worden gelinkt. Volgens de registers van toezichthouder AFM hebben ze alledrie nog steeds meer dan 5% van de aandelen Spyker. ' Zie de voorpagina van het Financieel Dagblad van dinsdag 5 maart 2013 : ' Geldstromen rond Spyker belichten EU-zorg over Cyprus '.
Victor MullerDe blijde boodschap van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. In 2013 gaat het vooral om de wereldwijde wederopstanding onder het motto ' nulla tenaci invia est via '.
Kurhaus en Pier Dat The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund tevens dit project in het vizier heeft, hoeft niet te verbazen. De versterkte zeewering wordt verpakt in een fraaie boulevard die zich uitstrekt van het zuiderstrand via de pier tot het zwarte pad naar het organische ontwerp van de Spaanse architect De Solà Morales. Deze nieuwe boulevard kent verschillende hoogteniveaus, die voetgangers, fietsers en automobilisten van elkaar scheiden. Behalve veilig, moet de kust aantrekkelijk zijn om te wonen, te werken en te recreëren. Het geheel vraagt om een snelle consortiale miljardeninvestering waarbij private partijen, rijk en gemeente betrokken zijn. Pier, Eiland, Haven, Kabelbaan, Boulevard, Employee Benefits, Education Permanente, Businessschool, Minicolleges, (Conferentie-)hotel, (Vis-)restaurants, Wellness & Sauna, Zon & Zeezicht, Pizzeria, Brasserie, Terrassen, CoffeeCompany, Winebar, Luzzy, Spyker, Autosalon, Theater, Shops, Fashion, Music, Jazz, Dance, Culture, Art, Leisure, Playgarden, Childcare, Beach & Sports. Natuurlijk zien wij de samenhang met andere iconen zoals het Kurhaus en met alle ondernemingen in de hotelsector, horeca en hospitality die baat hebben bij een energiek internationaal strategisch beleid op het gebied van congressen, studiedagen, conferenties en minicolleges passend bij IUS International University for Sustainability en bij Den Haag als internationale Congres-, Universiteits- en Studentenstad. Dat is de visie van LUZZY TENFUN als dochteronderneming van EUROPOLIS N.V. Doet u in 2013 allemaal mee met ons MASTERPLAN EUROPOLIS ?
Brief over evaluatie SNS Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem wil met een grondige onafhankelijke evaluatie iedere tegel bij de genationaliseerde bank laten oplichten door de onderzoekers.
Corruptie Per jaar 120 miljard euro
BrunelVEB vraagt om opheldering bij Brunel. Ook over de oorsprong van de onderneming ( voortgekomen uit de door Jos Hendriks als de bestuurder van ASA met de portefeuille voor algemeen beleid, marketing, reclame en public relations in gang gezette afdeling Technisch Kader van ASA ( Algemene Studenten Arbeidsverlening ) in l972 ) moet Brunel thans de waarheid spreken. Jan Brand heeft 63% belang in Brunel. EUROPOLIS N.V. heeft dit strategisch belang van 63% ( via een aandelenruil ) in het vizier. Volg Brunel op www.veb.net .
Notitie DNBToezichthouder de Nederlandsche Bank (DNB) zegt dat het niet altijd eenvoudig is om tijdig bij te sturen bij een bank in problemen. DNB zegt dit in een openbaar stuk ter voorbereiding op de hoorzitting vrijdag in de Tweede Kamer over de nationalisatie van SNS Reaal.
SNSDe hoorzitting op vrijdag 8 maart 2013 in de Tweede Kamer moet verdere opheldering brengen over de belangenverstrengeling door de jaren heen bij SNS.
OndernemingskamerOp 22 april 2013 wordt de zaak SNS Reaal behandeld.
Worldforum Als de Gemeente Den Haag eigenaar is van het vastgoed van Worldforum zal betere afstemming mogelijk zijn met de internationale public relations van Den Haag als Congres-, Universiteits- en Studentenstad volgens de visie van LUZZY TENFUN als dochteronderneming van EUROPOLIS N.V. in het belang van alle MKB-ondernemers in de stad en van alle Hagenaars en Hagenezen.
Hollands Glorie - audioEUROPOLIS N.V. gaat Nederland wereldwijd op de kaart zetten. Bij projecten die gericht zijn op grondstoffen- en energievoorziening zijn grote kansen voor Nederlandse bedrijven vanwege de kennis en kunde. Financiele slagkracht is belangrijk bij de acquisitie van projecten. Brunel kan consortiumkansen in de toekomst beter benutten na een versterking van de financiele buffers.
Let the hunt beginSpyker adverteert paginagroot in Financial Times
KPMG en Brunel Brunel meldde begin deze maand onregelmatigheden in de boekhouding van zijn Amerikaanse activiteiten. Door de fouten werd het bedrijfsresultaat 10 miljoen euro te hoog opgegeven. Brunel heeft KPMG ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar de gang van zaken op het kantoor in Houston.
Onderzoek De financiële man van Brunel stapt met onmiddellijke ingang op. Zijn vertrek komt op het moment dat de detacheerder KPMG inschakelt voor een ‘diepgaand onderzoek' naar de Amerikaanse tak. EUROPOLIS houdt de vinger aan de pols bij het onderzoek en wil de volledige waarheid over de oorsprong en de geschiedenis van Brunel. Op alle vragen van de VEB moet snel een duidelijk en volledig antwoord komen.
14 maart 2013De Pier is een nationaal icoon dat al sinds het begin van de twintigste eeuw Scheveningen siert. De Politieke Partij Scheveningen (PPS) vindt het van belang dat belangrijke Scheveningse iconen zoals de Pier en het Kurhaus behouden blijven. De problemen rond de Pier en het faillissement van eigenaar Van der Valk zijn de directe aanleiding van dit raadsvoorstel. De Politieke Partij Scheveningen wil graag onderzoeken hoe de toekomst van de Pier kan worden veilig gesteld en welke mogelijkheden er zijn om de aantrekkelijkheid van de Pier en zijn directe omgeving te verbeteren.
Habemus Papam Uitzinnige vreugde na witte rook.
IMF & TCS FundIn its first ever European Union-wide assessment of the soundness and stability of the financial sector, the International Monetary Fund pointed to the need to step up regional efforts to manage financial crises and risks to keep the 27 countries that form the world’s largest economy safe and stable. “Restoring financial stability in the European Union has not been easy, and the priority is now to establish single frameworks for crisis management, deposit insurance, supervision and resolution, with a common fiscal backstop for the banking system, especially for the monetary union,” said Charles Enoch, Deputy Director in the IMF’s Monetary and Capital Markets Department and head of the mission that conducted the assessment.
Jeroen Dijsselbloem Eurogroep redt Cyprus, de hoeksteen van Europa. Rusland komt waarschijnlijk met nieuw voorstel voor Cyprus.
Rijksoverheid Officieel berichtCyprus heeft in juni 2012 noodsteun aangevraagd bij de eurolanden. De economie en de banken van Cyprus zijn nauw verweven met die van Griekenland. Dit maakt ze kwetsbaar. De financiële steun is zowel bedoeld voor de overheidsfinanciën als voor het op orde brengen van de banken. Voor de steun zullen dezelfde zware voorwaarden gelden als voor Griekenland, Ierland en Portugal. Zo moet Cyprus de economie en begroting op orde brengen, de financiële sector kleiner maken en het witwassen aanpakken.
Hans Wiegel Kabinet Rutte is vleugellam.
Visie & MasterplanVan Kapitalisme naar Talentisme.
Verklaring EurogroepCyprus moet het spaargeld van spaarders met minder dan 100 duizend euro op de bank volledig garanderen.
Cyprus - gas - euroEUROPOLIS N.V. kan onder de directie van de Europese Investerings Bank de gasvoorraden van Cyprus te gelde helpen maken, zodra Brunel N.V. een deelneming is geworden door overname van het 63 % belang van Jan Brand via een aandelenruil. ( Surveys suggest more than 100 trillion cubic feet (2.831 trillion cubic metres) of reserves lie untapped in the eastern Mediterranean basin between Cyprus and Israel - almost equal to the world's total annual consumption of natural gas. )
VEB - 20 maart 2013De redding van Griekenland baart nieuwe ellende in Europa.
Cyprus Hoe gevaarlijk is de situatie ?
Oplossing nabij ? SPAARVARKEN IS BLIJ : DE 27 EU-PARLEMENTEN VERWELKOMEN THE BREEDING SWAN - EUROPOLIS N.V. WAARMEE EUROPA ZICH VERZEKERT VAN EEN KRACHTIGE MOTOR VOOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT WORLDWIDE EN INNOVATION TECHNOLOGY DANKZIJ HET TCS FUND MET 300 MILJARD EURO KERNKAPITAAL. We zijn dicht bij een deal .....
5 april 2013 BerlijnAUF DEM WEG ZU MEHR STABILITÄT.
Bankrun Hoe gevaarlijk is een bankrun ? UBS-hoofdeconoom Paul Donovan : ‘It can kill monetary unions. Tsjecho-Slowakije, Oostenrijk-Hongarije, de Sovjet-Unie. Dat waren allemaal monetaire unies die uiteenvielen nadat er een bankrun ontstond. Toen Tsjechië en Slowakije wilden gaan scheiden, namen de Slowaken massaal geld op en brachten dat in koffers naar Tsjechië omdat verwacht werd dat de banken en de economie daar sterker waren. De grenzen zijn toen gesloten. Een bankrun kan de dood van een monetaire unie betekenen. En van de euro.’
Nicos AnastasiadesOverleg Cyprus in Brussel verder
Keerpunt op 25 maart 2013Nicos Anastasiades en Stichting Euro Management Consortium bij het keerpunt in Europa door The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Er is direct 300 miljard euro privaat geld nodig om de solvabiliteit van alle Europese banken onmiddellijk op ruim voldoende sterkte te brengen door deelname in het aandelenkapitaal door EUROPOLIS N.V. Dat wordt bereikt door de conversie van de thans in omloop zijnde 600 miljoen biljetten van 500 euro in participatiecertificaten van het TCS Fund. De 27 EU-parlementen moeten via de EU dat conversiebesluit nu direct nemen in ons aller belang. Het gaat om de welvaart en het welzijn van 500 miljoen Europeanen.
Spykers met koppenDe voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, haalt de topfunctionarissen van ECB, Europese Commissie, Eurogroep, IMF en EU zondagmiddag ( 24 maart 2013 ) bij elkaar voor overleg over Cyprus.
MASTERPLAN Jeroen Dijsselbloem is omstreeks 22.00 uur zondagavond begonnen met de vergadering van de Eurogroep onder zijn voorzitterschap. Een Europees masterplan moet ons allemaal gaan redden, alle banken versterken en bankruns voorkomen.
Eurogroup statement on CyprusThe Eurogroup has reached an agreement with the Cypriot authorities on the key elements necessary for a future macroeconomic adjustment pro gramme. This agreement is supported by all euro area Member States as well as the three instit utions. The Eurogroup fully supports the Cypriot people in these difficult circumstances.
Onderzoek - audioOp de hoorzitting van 8 maart 2013 over SNS Reaal zijn door DNB-ers verklaringen afgelegd die in strijd blijken te zijn met de waarheid. Hoe reageert de Tweede Kamer ?
Boze reacties - audioMedvedev: Cyprus geplunderd. THE COUNCIL of Ministers will appoint criminal investigators in the coming days with a “clear and wide-ranging mandate” to find those responsible for bringing Cyprus to the brink, President Nicos Anastasiades said last night. In a televised address to the nation on his return from Brussels where he reached political agreement with the Eurogroup on a Cyprus bailout, the president said he understood the “justifiable sense of anger” felt by people regarding the responsibilities of those who led Cyprus to its current predicament. Anastasiades confirmed that Cyprus will introduce “very temporary” restrictions on capital flows when banks reopen this week.
Roland Berger Roland Berger is initiatiefneemster van EURECA. Accountancy- en consultantsbedrijf Deloitte wil zijn Duitse branchegenoot Roland Berger Strategy Consultants inlijven. Dat melden ingewijden dinsdag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 's Werelds grootste organisatie voor financiële en zakelijke dienstverlening zou in verregaande onderhandelingen met de Duitsers zijn.
Blauwdruk De all-in oplossing is al maanden lang aanwezig : The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Voor de herkapitalisatie van alle Europese banken is per direct een bedrag van 300 miljard euro ( privaat geld ) nodig om de risico's in de financiele sector terug te kunnen dringen. Het TCS Fund zorgt daarvoor zodra het EU-besluit genomen is. Dit EU-besluit betreft het converteren van de 600 miljoen momenteel in omloop zijnde biljetten van 500 euro van renteloze obligaties aan toonder in participatiecertificaten op naam in het TCS Fund van 300 miljard euro. Dit bedrag vormt straks het kernkapitaal van de beursgenoteerde holding EUROPOLIS N.V. met dochterbedrijven en diverse deelnemingen in onder andere banken en andere ondernemingen. De directie van de N.V. wordt gevoerd door de EIB ( Europese Investeringsbank ) namens alle 27 EU-landen.
Gas als onderpand - audioAkkoord in de Tweede Kamer: Cyprus krijgt die 10 miljard. Maar hoe krijgen we het geld weer terug? Gisteravond in de Kamer zei minister Dijsselbloem van Financiën dat Europa een claim gaat leggen op de gasbel van Cyprus.
LUZZY TENFUN Den Haag wordt een internationale congres-, universiteits- en studentenstad met IUS International University for Sustainability mede gefinancierd vanuit de jaarlijkse opbrengsten van het TCS Fund.
CyprusOfficieel bericht Rijksoverheid over de reddingsoperatie : Aangepast steunprogramma voor Cyprus
Kabinet Premier Mark Rutte ziet 'in toenemende mate steun' voor de lijn zoals minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem die begin deze week heeft uitgezet om de problemen in de financiële sector in de eurolanden aan te pakken.
Pasen 2013 - audioJaap van Duijn : ' Euro grootste denkfout in Europese economische geschiedenis ' - We zitten echt in andere tijden dan we ooit hebben meegemaakt. Het grootste gevaar is dat de politiek meer en meer naar de pijpen danst van de financiële markten. Daar wil Van Duijn zich dan ook met hand en tand tegen verzetten. "Hoepel op met de financiële markten. Wat moet Dijsselbloem zich nou gelegen laten liggen aan de 0,2 procent daling van de AEX? Gisteren was er een all time high voor de Dow-Jones."
300 miljard euro Direct na Pasen 2013 gaat het dan eindelijk gebeuren.
Willem Buiter Financieel dagblad van zaterdag 30 maart 2013 : Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft 'de wereld een dienst bewezen'. Hij maakte eindelijk duidelijk op welke manier de eurozone de bankensector gaat opschonen. Maar dan moeten de politici wel snel beginnen. Aandeelhouders, obligatiehouders en misschien ook grote spaarders moeten bloeden. Prijskaartje? Tussen de €1000 mrd en € 3000 mrd.
Bas Jacobs - Hoogleraar overheidsfinancienEen standbeeld voor Jeroen Dijsselbloem ?
Onder water Er is geen tijd te verliezen. Nederland staat onder water. The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund brengt de oplossing.
Mario Draghi Europa moet nu zo snel mogelijk werk maken van de bankenunie en het gezamenlijke toezicht op banken. “We bekijken alle data die ons ter beschikking staan en zijn bereid tot actie over te gaan'', aldus de Italiaanse centralebankpresident. Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem hoopt dat de Europese bankenunie in de loop van volgend jaar van start kan. De problemen met Cyprus hebben volgens Draghi aangetoond dat er een manier moet komen om het faillissement van zwakke Europese banken af te wikkelen zonder een financiële bijdrage te vragen aan belastingbetalers en zonder het betalingsverkeer in gevaar te brengen.
Belastingparadijs - audio De gegevens van duizenden steenrijke rekeninghouders op de Britse Maagdeneilanden liggen op straat. Voor het eerst wordt duidelijk wie zij zijn en hoeveel zij hebben gestald op het eiland met het bankgeheim: zo'n 25.000.000.000.000 euro.
Keurige boevenGepoetste schoenen, gekamde haren ...
Olli RehnGeen garantie voor spaarders boven 100.000 euro.
22 april 2013 - een tussenbeschikking ?Het valt niet uit te sluiten, dat de Ondernemingskamer het standpunt van de Minister van Financiën juist acht en daarom de behandeling van de zaak op 22 april aanstaande dan wel de dag daarna zal kunnen afsluiten en vervolgens eindbeschikking zal kunnen geven. Het is echter ook denkbaar dat de Ondernemingskamer met toepassing van artikel 21 of 22 Rv van oordeel zal zijn, dat nadere informatie moet worden verschaft en/of bescheiden moeten worden overgelegd. Ook houdt Ondernemingskamer rekening met de mogelijkheid dat het uitbrengen van een deskundigenbericht aangewezen zal zijn. In al die gevallen zal het na de mondelinge behandeling op 22 en mogelijk 23 april aanstaande niet verder komen dan een tussenbeschikking.
DNB moet strenger optreden bij nalatigheid bankenDe Nederlandse Bank (DNB) moet strenger optreden tegen banken die nalatig zijn in het voorzien van een noodsysteem bij storingen. Daarvoor pleiten Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en de belangenbehartigers van de tankbranche vandaag in een brief aan de Kamercommissie Financiën. De partijen willen dat het betalingsverkeer verbetert.
GuldenMarkDe parallelle munt zoals bepleit door Frits Bolkestein is reeds onderdeel van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Zie ook www.europolis-online.org .
Rutte overlegt met president Draghi van ECBPresident Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) komt maandag naar Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Op de agenda staan onder meer de totstandkoming van de bankenunie en het macro-economische beleid in de eurozone. Bij de lunchbijeenkomst in het Catshuis zullen ook minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank aanschuiven, aldus een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.
Europese top over belastingontduikingDe komende top van Europese leiders buigt zich over belastingontduiking in de Europese Unie. Volgens Europees president Herman Van Rompuy gaat elk jaar zo'n 1000 miljard euro verloren door het ontduiken en ontwijken van belastingen.
Nederland wil bredere aanpak belastingfraudeNederland sluit zich aan bij het initiatief van de vijf grootste EU-landen om belastingfraude en belastingontwijking intensiever aan te pakken. Dat maakte staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zaterdag in Dublin bekend, waar hij vergaderde met zijn EU-collega's. De bewindsman sprak van een actueel thema, ,,zeker in de tijd waarin van iedereen wordt gevraagd de broekriem aan te halen''. Als je de hand kunt leggen op alles wat je misloopt, dan hoef je geen belastingen te verhogen maar kun je ze misschien zelfs verlagen, stelt Weekers.
Dijsselbloem naar voorjaarsvergadering IMFMinister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem is van 18 tot en met 20 april in Washington voor de voorjaarsvergadering van het IMF. Op donderdag 18 april neemt Dijsselbloem deel aan een paneldiscussie van de Bertelsmann Foundation over de centrale vraag: 'Hotspot Eurozone: is de crisis voorbij?'
Pieter Omtzigt: Voorkom het ontstaan van financiële mega-instellingenHet ontstaan van heel grote mega-banken en -verzekeringen moet worden voorkomen. Dat vindt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die hiervoor een motie heeft ingediend. Het proces dat nu aan de gang is om de Economische en Monetaire Unie te versterken zou kunnen leiden tot het ontstaan van deze mega-instellingen.
Nieuwspoort 23 april 2013Voorafgaand aan het Nieuwspoort Diner is een ontmoeting gepland tussen minister-president Rutte en de heer Van Rompuy. Hier spreken zij in aanloop naar de Europese Raad van 22 mei 2013 ondermeer over het Europees energiebeleid, de bestrijding van belastingfraude en -ontwijking en de versterking van de Economische Monetaire Unie.
Europa blijft zorgenkind op voorjaarsbijeenkomst IMF Ondanks het risico op inflatie is de lage rente nog steeds nodig om het economisch herstel te ondersteunen, maar het IMF neemt zich niettemin voor de gevolgen van het 'onconventionele monetaire beleid' te bestuderen en na te denken over een gecontroleerd afscheid van de monetaire politiek zoals die de afgelopen jaren is gevoerd.
Nederlander kent oorzaken hoge staatsschuld onvoldoendeAls gevolg van de economische crisis is de Nederlandse staatsschuld fors opgelopen. Dit komt vooral doordat de overheid jaren op rij fors meer uitgaf dan zij aan inkomsten ontving. Steun aan de financiële sector en Europese overheden speelt een veel minder grote rol, al wordt dit nog steeds vaak gedacht, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandsche Bank.
Dijsselbloem maakt vaart met strengere kapitaaleisenMinister Dijsselbloem van Financiën gaat de Wet op het financieel toezicht (Wft) aanpassen aan de nieuwe Europese bankenrichtlijn en –verordening (CRDIV). Naast strengere regels voor kapitaal van banken en beleggingsondernemingen worden in het Europese pakket nieuwe regels inzake governance en transparantie geïntroduceerd. De openbare consultatie voor wijziging van de Wft is gestart.
22 mei 2013 DNB hoorzittingDNB handelde onzorgvuldig in eindspel SNS Reaal
EU top 22 mei 2013Op 22 mei 2013 zullen de EU-leiders zich buigen over het belastingbeleid, meer bepaald de vraag hoe de lidstaten de belastingen doeltreffender kunnen innen en belastingontduiking en -fraude het best kunnen aanpakken, teneinde de begrotingskoers van de lidstaten te versterken en de interne markt te verdiepen. Ook op de agenda staat energie, in het kader van de inspanningen van de EU om de groei, het scheppen van banen en het concurrentievermogen te stimuleren.
The Breeding Swan videoNa vele duizenden columns en artikelen van journalisten en economen wereldwijd over de crisis in Europa komt op 22 mei 2013 eindelijk klare taal over de werkelijke problemen in Europa. Ook wordt na heel lang broeden een daadkrachtig besluit genomen door alle 27 EU-landen om het vertrouwen bij 500 miljoen Europeanen te herstellen.
Nieuwe eurobiljettenDonderdag 2 mei 2013 wordt het nieuwe bankbiljet EUR 5,- in alle landen van het eurogebied ingevoerd. Om het publiek kennis te laten maken met dit eerste biljet in de nieuwe Europa-serie, zal de Nederlandsche Bank (DNB) op bijzondere wijze aandacht hieraan geven. De coupures uit de nieuwe Europa-serie zullen geleidelijk worden ingevoerd over een periode van meerdere jaren, in oplopende volgorde en te beginnen met het EUR 5,- bankbiljet a.s. donderdag.
Pier Scheveningen Het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf 9 RVOB ) realiseert ruimtelijke en financiele doelen voor het Rijk. Bij de Pier Scheveningen is het Rijk samen met de Gemeente Den Haag betrokken als gebiedsontwikkelaar.
CorruptieSignalen
Mark Rutte aan zetEen idee van premier Mark Rutte kan leiden tot een permanente economische groei van ruim 1 procent in de Europese Unie. Dat stelt de denktank Open Europe woensdag. Het gaat om het voorstel van Rutte en de Britse premier David Cameron om de Europese markt verder open te gooien voor diensten, van loodgieten tot vervoeren en verzekeren (dienstenverkeer).
Het geheim van Frans WeekersOp de EU-top van 22 mei 2013 wordt iedereen in de heupzwaai genomen. Alles is nu in volle voorbereiding voor het verrassende EU-besluit namens alle 27 EU-landen. Nederland voorop. Nederland zorgt met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund voor de redding van 500 miljoen Europeanen die niet langer willen worden uitgeperst om zwakke banken en zwakke landen te kunnen redden op kosten van de huishoudportemonnee. Dat moet nu echt anders vanaf de komende EU top. EUROPOLIS N.V. gaat rechtstreeks in Europese banken investeren door versterking van het kernkapitaal. Deze banken moeten snel zorgen voor sustainable development, groei en werkgelegenheid door Young Professionals en creatieve en innovatieve ondernemers van het benodigde financiele instrumentarium te voorzien. De gereedschapskist op orde brengen.
Nieuw NederlandEUROPOLIS N.V. gaat participeren in de vijf nieuwe multinationals van Egbert Jan Sol ( TNO ).
ABNAMRO audio ABN AMRO spreekt van aanhoudend zwakke economische omstandigheden in Nederland. Gerrit Zalm : ' De Nederlandse economie heeft zich nog niet hersteld. ' Wat doet ABNAMRO Bank aan de financiering van creatieve en innovatieve ondernemers ? Het MKB, Young Professionals en ZZP-ers wachten op antwoord.
Jeugdwerkloosheid aanpakkenOp de hoorzitting van 22 mei 2013 bij DNB is het project The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund aan de orde gekomen. Het project kan nu gereed worden gemaakt voor implementatie met een besluit op de komende EU top. Op 3 juli 2013 zullen de verschillende EU-ministers bijeen komen in Berlijn om plannen te maken om de jeugdwerkloosheid aan te pakken.
SNS Reaal We wachten op de uitspraak van de Ondernemingskamer en op de beslissing op de bezwaren tegen het DNB besluit van 27 januari 2013. Die beslissing wordt omstreeks 31 juli 2013 genomen.
Knoop doorhakkenHet EU besluit over The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund moet onmiddellijk genomen worden. Jeugdwerkloosheid is het grootste kwaad in Europa.
Spyker - SAAB - GM Spyker vergadering van aandeelhouders op donderdag 13 juni 2013. De rechtszaak van de Nederlandse sportautofabrikant Spyker tegen het Amerikaanse General Motors (GM) is van de baan. Een Amerikaanse federale rechter heeft maandag beslist dat de zaak wordt geseponeerd. Volgens de rechter had GM het recht om de verkoop van de Zweedse autobouwer Saab aan een Chinese partij te blokkeren. Dit omdat Saab technologie van GM gebruikte en contractueel was vastgelegd dat voor een overname goedkeuring van GM nodig was. Rechter Gershwin Drain zei dat het recht van GM om de verkoop tegen te houden 'duidelijk, ondubbelzinnig en absoluut' was. Ook zei hij dat de beslissing van GM niet was bedoeld om Saab te schaden. Victor Muller laat nog weten of beroep zal worden aangetekend tegen deze uitspraak.
The Breeding SwanOp 31 juli 2013 wordt de beslissing op bezwaar van De Nederlandsche Bank verwacht over het besluit van DNB van 27 januari 2013. Zie ook het bericht met link hierboven ' 22 mei 2013 DNB hoorzitting ' . Olli Rehn doet ondertussen het nodige voorbereidende werk in Den Haag.
EUROPOLIS Das Bundesverfassungsgericht hat in den Verfahren gegen den ESM die mündliche Verhandlung für den 11./12. Juni 2013 (Verhandlungsgliederung) anberaumt. Als Verfahrensbevollmächtigter von insgesamt 18 Beschwerdeführern – 2 BvR 1824/12 – wird Prof. Markus C. Kerber an dieser Verhandlung teilnehmen. Die Studienvereinigung Europolis, deren Vertreter ebenfalls in Karlsruhe anwesend sein werden, wird auf dieser Website über den Gang der mündlichen Verhandlung berichten.
Hof in Karlsruhe Duidelijke taal.
IUS International University for Sustainability EUROPOLIS N.V. wil via haar dochter LUZZY TENFUN B.V. ( www.luzzy-tenfun.nl ) rijksgebouwen omtoveren tot campussen voor IUS. Den Haag wordt Congres- , Universiteits- en Studentenstad met internationale allure. TCS Fund zorgt voor financiering van het all-in masterplan van 2013 tot 2028.
VEB over Spyker N.V. De vergadering van aandeelhouders van Spyker N.V. wordt gehouden op donderdag 13 juni 2013 om 14.00 uur in Zeewolde. Is de VEB er ook weer bij ?
KarlsruheDuitse economen maken gehakt van ECB.
17 juni 2013Advies nr. 85 van de AIV 'Criminaliteit, corruptie en instabiliteit: een verkennend advies'. Dit advies kan worden gezien als een extra onderbouwing van het private initiatief The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund.
Bijna goed Jan Maarten Slagter ( VEB ) : ' ABNAMRO voor iedereen ' .
Spyker N.V. Op 20 juni 2013 maakt Spyker N.V. bekend in beroep te gaan in de zaak van de vordering op General Motors van 3 miljard dollar.
21 juni 2013Principeakkoord Eurogroep over directe steun uit ESM aan noodlijdende banken
EU-topNu gaan we de jeugdwerkloosheid in Europa aanpakken en zorgen voor sustainable development met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund en IUS International University for Sustainability.
Doldwaze dagen Het gezond verstand in Nederland zal weldra zegevieren met het all-in masterplan The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund.
Geheim zinnigHet ministerie van Financiën wil niet zeggen wat de waarde is van het zogenoemde "tafelzilver" van de Nederlandse Staat. "Wij melden niet wat de waarde is van de staatsdeelnemingen. Dat zou onze onderhandelingspositie verzwakken als we iets willen verkopen", aldus een woordvoerder van het ministerie.
Even wachtenDijsselbloem: na reces plan voor ABN en SNS.
Opportunities en rumoursWij houden de opportunities in de Europese automobielindustrie nauwlettend in de gaten.
28 juni 2013Spyker N.V. rondt transacties met Youngman af.
Losse eindjes Het medicijn moet klaarliggen. Als een bank onvoldoende kapitaal blijkt te hebben om een crisis te kunnen overleven, moet de kapitaalpositie worden versterkt. Maar waar moet het kapitaal vandaan komen? Van de kapitaalmarkt? Of van nationale overheden of als laatste redmiddel het Europese noodfonds? Daarover moet de Europese politiek nog besluiten.
Europese HofDe Stichting obligatiehouders SNS dient een klacht in tegen de Nederlandse Staat bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) naar aanleiding van de onteigening van achtergestelde obligaties SNS begin dit jaar.
Nieuwe inspiratieHet besef is doorgedrongen dat in het jaar 2013 de omslag naar nieuwe economische basisstructuren tot stand zal gaan komen waarmee de crisis overwonnen wordt. De implementatie van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund zal vanaf 1 augustus 2013 een feit zijn geworden.
Brief van DNBBanken moeten een kapitaalbuffer van miljarden euro's opbouwen om mogelijke verliezen op commerciële vastgoedleningen op te vangen. Dat schrijft Jan Sijbrand, directeur Toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), in een op 4 juli openbaar gemaakte brief aan minister Dijsselbloem van Financiën.
11 juli 2013Op 11 juli 2013 te 14.00 uur wordt ter openbare terechtzitting van de Ondernemingskamer uitspraak gedaan op het verzoek van de Minister van Financiën dat strekt tot vaststelling van de schadeloosstelling voor de bij besluit van de Minister van Financiën van 1 februari 2013 onteigende effecten en vermogensbestanddelen SNS REAAL N.V. en SNS Bank N.V. overeenkomstig het door de Minister gedane aanbod. Deze terechtzitting van de Ondernemingskamer vindt plaats in één der zittingzalen van het Paleis van Justitie aan het IJdok 20 te Amsterdam.
De menselijke stadHet ingewikkelde netwerk van internationale organisaties dat het mondiale bestuur vormt, is zo geïsoleerd en ineffectief geworden, dat weinigen er nog op rekenen dat het resultaten zal opleveren. Nu, na tientallen jaren van onderlinge strijd en zelf-marginalisering, moeten deze internationale organisaties zich rond een steeds urgentere mondiale prioriteit verenigen: die van de duurzame verstedelijking.
Corruptie - videoBRIBE PAYING STILL VERY HIGH WORLDWIDE BUT PEOPLE READY TO FIGHT BACK - www.transparancy.nl
VEB tevredenEr is meer onderzoek nodig om te bepalen hoeveel schadevergoeding effectenbezitters van SNS moeten krijgen voor hun onteigende stukken. De rechter wil daarom een onafhankelijk onderzoek, een opsteker voor beleggers.
Pier Scheveningen en Kurhaus te koopDat The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund tevens dit project in het vizier heeft, hoeft niet te verbazen. De versterkte zeewering wordt verpakt in een fraaie boulevard die zich uitstrekt van het zuiderstrand via de pier tot het zwarte pad naar het organische ontwerp van de Spaanse architect De Solà Morales. Deze nieuwe boulevard kent verschillende hoogteniveaus, die voetgangers, fietsers en automobilisten van elkaar scheiden. Behalve veilig, moet de kust aantrekkelijk zijn om te wonen, te werken en te recreëren. Het geheel vraagt om een snelle consortiale miljardeninvestering waarbij private partijen, rijk en gemeente betrokken zijn. Pier, Eiland, Haven, Kabelbaan, Boulevard, Employee Benefits, Education Permanente, Businessschool, Minicolleges, (Conferentie-)hotel, (Vis-)restaurants, Wellness & Sauna, Zon & Zeezicht, Pizzeria, Brasserie, Terrassen, CoffeeCompany, Winebar, Luzzy, Spyker, Autosalon, Theater, Shops, Fashion, Music, Jazz, Dance, Culture, Art, Leisure, Playgarden, Childcare, Beach & Sports. Natuurlijk zien wij de samenhang met andere iconen zoals het Kurhaus en met alle ondernemingen in de hotelsector, horeca en hospitality die baat hebben bij een energiek internationaal strategisch beleid op het gebied van congressen, studiedagen, conferenties en minicolleges passend bij IUS International University for Sustainability en bij Den Haag als internationale Congres-, Universiteits- en Studentenstad. Dat is de visie van LUZZY TENFUN als dochteronderneming van EUROPOLIS N.V. Doet u in 2013 allemaal mee met ons MASTERPLAN EUROPOLIS ?
VEB over SNS zaak ‘Een schikking is niet mogelijk’, zegt directeur Jan Maarten Slagter van de VEB. ‘De Ondernemingskamer heeft vonnis gewezen en daaraan moet gevolg worden gegeven. De Nederlandsche Bank DNB neemt op of omstreeks 31 juli 2013 de beslissing op bezwaar inzake het bestreden DNB besluit van 27 januari 2013.
Spanning in Den HaagIn de raadsvergadering van donderdag 18 juli 2013 zal duidelijk worden hoe het politieke schaakspel afloopt. Geeft de raad de studie naar een alternatieve oplossing voor het gehele Spuigebied (inclusief Wijnhavenkwartier) echt een eerlijke kans ? Wat gaan de raadsleden besluiten op 18 juli 2013 ? LUZZY TENFUN heeft al een steentje bijgedragen met voorstellen gericht op VOLLE ZALEN het gehele jaar door.
Verder onderzoek De gemeenteraad in Den Haag heeft in de vergadering van donderdag 18 juli 2013 ( 23 stemmen voor en 21 stemmen tegen ) ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet van 181 miljoen euro voor een cultuurhuis in de stad.
RaadsbesluitDe raad heeft het college de ruimte gegeven om een krediet aan te vragen van maximaal € 181 miljoen voor de andere huisvesting. Welke huisvesting het precies wordt is nog niet bekend. De komende maanden wordt onderzocht of renovatie van de bestaande gebouwen een beter en goedkoper alternatief is dan het nieuwbouwplan Spuiforum.
Uitwisseling gegevens belastingenDe Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) heeft een plan voorgelegd aan de G20, de twintig grootste landen. Het basisplan werd opgesteld door een aantal Europese landen en de VS en de verwachting is dat de G20 in het najaar instemt.
Nieuwe visie LUZZY TENFUN wil spoedig een frisse visie laten presenteren op de ontwikkelingen in Den Haag en Scheveningen. Er komt op korte termijn een presentatie over het Wijnhavenkwartier en het Spuikwartier inclusief de bijbehorende financiering met een businessplan voor gezonde en rendabele exploitatie van kunst en cultuur. De gemeenteraad van Den Haag heeft de zienswijze daarover inmiddels ontvangen.
Jan Brand zet stappen Talentontwikkeling en education permanente staan centraal in de strategie van internationale werkgevers. Zie ook www.bdf-talent.eu . Ir. Jan Brand is ook voor 63% aandeelhouder van Brunel International N.V.
Den HaagBeleggen in Den Haag als Congres-, Universiteits- en Studentenstad wordt binnenkort mogelijk dankzij LUZZY TENFUN B.V. als dochterbedrijf van EUROPOLIS N.V. en dankzij IUS International University for Sustainability gefinancierd door het TCS Fund, gevestigd in Den Haag, de groene wereldstad aan zee.
Nieuw perspectiefHet merk ZWITSERLEVEN van SRLEV N.V. ( 100% van SNS Reaal ) wordt ingezet om spaarders nieuw perspectief te bieden. Bestuursvoorzitter Maarten Edixhoven : de nieuwe spaarstrategie past bij de manier waarop mensen voortaan hun financiële (droom)toekomst moeten gaan vormgeven. We stimuleren alle Nederlanders om nu vooruit te denken.
MIF Maatschappelijk Investerings FondsJohan Witteveen ( 92 jaar ) geeft een flinke voorzet. The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund is er klaar voor. Op 1 augustus 2013 na de beslissing op bezwaar van De Nederlandsche Bank in de SNS Reaal zaak ( DNB besluit van 27 januari 2013 ) volgt daarover meer nieuws. Zie ook www.veb.net .
Transparantie ECBMario Draghi schaart zich achter de oproep van zijn medebestuurders bij de Europese Centrale Bank (ECB) om de notulen van de beleidsvergaderingen van de ECB openbaar te maken. Draghi geeft in een interview in de Süddeutsche Zeitung aan de openbaring van de notulen te zien als “een noodzakelijke volgende stap”. Op 1 en 2 augustus 2013 komt het voltallige bestuur van de ECB, de zes directieleden en de zeventien gouverneurs en presidenten van de centrale banken van de eurozone weer bijeen om over het beleid in de eurozone te vergaderen. Op de beraadslagingen en de besluiten zal de aangekondigde transparantie direct van toepassing zijn.
SNS Reaal Uiteraard bespreken Klaas Knot en Mario Draghi de stand van zaken inzake SNS Reaal. De beschikking van 11 juli 2013 van De Ondernemingskamer is bekend. Klaas Knot moet op of omstreeks 31 juli 2013 zijn handtekening zetten onder de beslissing op bezwaar inzake het DNB besluit van 27 januari 2013. Daarbij is transparantie van de ECB nodig. Nog even geduld dus tot na de ECB vergadering van 1 en 2 augustus 2013. Op maandag 5 augustus 2013 werd bekend dat deze beslissing op bezwaar nog niet genomen was door De Nederlandsche Bank ( President Klaas Knot ).
Mario Draghi Het blijft nog even spannend bij de ECB.
Cassatieberoep Brief d.d. 30 juli 2013 van de Ondernemingskamer inzake SNS Reaal en het voornemen van de Minister van Financien.
OndernemingskamerDe Staat heeft na grondige bestudering van de tussenbeschikking van de Ondernemingskamer over de schadeloosstelling van onteigende effecten en vermogensbestanddelen van SNS REAAL besloten om daartegen in cassatie te gaan. Het is de eerste keer dat de Interventiewet is toegepast. De Staat vindt het belangrijk dat de Hoge Raad zich uitlaat over de vraag hoe bepaalde onderdelen van de wet moeten worden uitgelegd, voordat het door de Ondernemingskamer bevolen deskundigenonderzoek van start gaat. Het is voor het deskundigenonderzoek van belang dat deze uitleg in een zo vroeg mogelijk stadium wordt gegeven. De Staat heeft daarom besloten om gebruik te maken van de door de Ondernemingskamer geboden mogelijkheid om nu al in cassatie te gaan en niet te wachten totdat het deskundigenonderzoek en de procedure bij de Ondernemingskamer zijn afgerond. In verband met het tussentijdse cassatieberoep heeft de Staat de Ondernemingskamer verzocht om de procedure bij de Ondernemingskamer voor onbepaalde tijd aan te houden. De Ondernemingskamer heeft dit verzoek gehonoreerd. ( Officiele toelichting van de Minister van Financien op het cassatieberoep ).
Jeroen Dijsselbloem De Hoge Raad moet de puntjes op de i zetten. Het cassatieberoep moet niet worden uitgelegd als een serieuze poging van de Minister van Financien de beschikking van de Ondernemingskamer van 11 juli 2013 geheel van tafel te vegen. Zo simpel is het niet. De rol van De Nederlandsche Bank in de SNS zaak komt nog aan de orde. Het wachten is op de beslissing op bezwaar die op 31 juli 2013 door DNB genomen zou worden.
Officieel nieuwsbericht Staat in cassatie inzake SNS
Stichting Beheer SNS ReaalDe stichting was voor de onteigening van SNS Reaal op 1 februari 2013 meerderheidsaandeelhouder en volgt de stappen van de Staat zoals het cassatieberoep op de voet. Dat doen alle belanghebbenden en hun advocaten. De SNS zaak heeft thans Europese dimensies gekregen door de juridische en financiele aspecten.
Rijksoverheid & SNSDe Rijksoverheid moet de inmiddels achterhaalde informatie over de SNS Reaal zaak op haar website zo snel mogelijk aanpassen. Deze informatie is onjuist en inmiddels op belangrijke punten achterhaald. Het wachten is thans op de beslissing op bezwaar van De Nederlandsche Bank. Zie ook de PLEITNOTITIE ( hieronder ) zoals deze in het jaar 2013 werd ingebracht in de procedures bij de Raad van State, bij de Ondernemingskamer en bij De Nederlandsche Bank.
Spyker N.V. wordlwide The worldwide premiere of the Spyker B6 Venator Spyder Concept 16 August 2013 ~ The Quail ~ Pebble Beach Press Conference: 8:50am.
Slim slimmer slimstEuropese strategie is nodig.
Hoge RaadGaat de Hoge Raad in de SNS zaak afstemmen met het Europese Hof van Justitie bij het cassatieberoep van de Minister van Financien ?
Actie nodigOndernemingsraad KPN bezorgd over gevolgen overname. Kijk bij AAA status van Nederland. Doe mee.
Slim ? Kan América Móvil (heel) KPN wel betalen ?
Meer geld nodig Verliesgevend Spyker heeft meer geld nodig. Op 13 september 2013 zal er duidelijkheid moeten zijn over de beursnotering. Gesprekken zijn gaande.
Overleg in BrusselSNS Reaal en het Ministerie van Financien overleggen ' constructief ' met de Europese Commissie over de voortgang. Ondertussen bespreken de VEB en de advocaten van gedupeerden een gezamenlijke actie die gericht is op een volledige compensatie. De beschikking van de Ondernemingskamer van 11 juli 2013 was alvast een opsteker. Zie de Pdf's ( PLEITNOTITIE ) over The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund.
Wie volgt ?Lees hier de brief van de SP aan het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen B van KPN. Door het Nederlandse parlement moet het voortouw worden genomen. KPN krijgt een leidende rol in Europa via het private initiatief van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Via EUROPOLIS N.V. ( Spyker N.V. ) met diverse dochtervennootschappen en strategische deelnemingen kan straks iedereen gaan deelnemen in de wereldwijde uitvoering van het MASTERPLAN. Dat is de weg die we in Nederland en in alle andere landen van de EU gezamenlijk zullen gaan.
The Breeding Swan Wat gebeurt er tot 13 september 2013 en daarna ? Blijf ook de komende weken kijken naar het nieuws hierover.
LUZZY TENFUNRedt onze KPN en de AAA status van Nederland met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund.
Stand van zaken Rijksoverheid geeft overzicht inzake SNS Reaal. De advocaten van de gedupeerde partijen stemmen af over de voortgang en de te nemen acties en komen met een persbericht daarover.
ABNAMRO en ASRHet kabinet broedt op het volledig te gelde maken van ABNAMRO en ASR waardoor 30 miljard euro snel terug komt. Nederland behoudt de AAA status. Goed nieuws voor ons allemaal.
Reddingsactie KPNAmérica Móvil heeft financiering bod KPN rond. Zie ook www.twitter-online.nl .
Kurhaus te koopHet wachten is op LUZZY TENFUN B.V. en EUROPOLIS N.V. om Den Haag en Scheveningen als stad met internationale allure te redden inclusief KPN en andere parels zoals ABNAMRO, ASR en SNS Reaal. Het kabinet is tot Prinsjesdag aan zet.
Saab is terug De Europese automobielindustrie ondergaat een grote metamorfose in de komende jaren. Electrische auto's banen de nieuwe wegen. Saab rijdt ook weer mee op die nieuwe wegen. EUROPOLIS N.V. ( The Breeding Swan ) is er natuurlijk bij. De energietransitie wereldwijd biedt grote kansen voor ondernemers.
ABNAMRO en ASROfficieel bericht van de Rijksoverheid over de plannen met ABNAMRO en ASR en over de visie op de bankensector. Voor SNS Reaal wordt momenteel gewacht op bericht van de Europese Commissie.
MKB komt in actieRuim vier op de tien ondernemers in het mkb geven aan dat ze er financieel slecht voorstaan. Velen maken zich zorgen of hun bedrijf het einde van de crisis haalt, zo blijkt uit onderzoek van tv-programma EenVandaag bij 1800 ondernemers.
FAMILIA komt in actieFAMILIA (Directe Democraten) roept thans iedereen op mee te doen en verwijst daarbij naar haar oproep van 10 mei 2012 die geplaatst is op de website www.twitter-online.nl met verdere actuele informatie.
Persbericht over KPNDe Stichting Preferente Aandelen B KPN zet een belangrijke stap. Het Kabinet en de Tweede Kamer moeten voor een structurele oplossing voor KPN gaan zorgen. The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund is er klaar voor.
Spyker nieuwsNieuwsbericht van 4 september 2013
Voorzitter EU komt nu toch nog in actieGeen militaire maar een politieke oplossing is nodig om een eind te maken aan de verschrikkingen en de miljoenen vluchtelingen naar de omringende landen van Syrie steun te bieden vanuit het TCS Fund. ,,Ik heb die rode lijn niet getrokken'', zei de Amerikaanse president Barack Obama op een persconferentie in de Zweedse hoofdstad Stockholm op weg naar de G20 bijeenkomst in Sint Petersburg. Volgens Obama staat niet ,,zijn eigen geloofwaardigheid, maar die van de hele wereldgemeenschap op het spel''.
The Hague - OPCW De levensgevaarlijke situatie in Syrie vraagt om een effectieve mondiale politieke oplossing die een einde kan maken aan de immorele handel in chemische wapens. Met het TCS Fund kan onmiddellijk en direct een flinke slag worden geslagen. Print en lees de PLEITNOTITIE over het TCS Fund van 300 miljard euro privaat geld met een slagkracht van 3000 miljard euro en een jaarlijkse opbrengst van 120 miljard euro bij het uitlenen van het totale bedrag tegen een rente van 4% per jaar gedurende tenminste 25 jaar. De stad Den Haag zal bij de besteding van het jaarlijks beschikbare bedrag een belangrijke rol gaan spelen omdat zij domicilie is van vele internationale organisaties op het gebied van Vrede en Recht en met Europol kan werken aan een veilige wereld voor ons zelf en onze kinderen en kleinkinderen. EUROPOLIS N.V. en het TCS ( The Children's Sustainability ) Fund maken de financiering daarvan mogelijk. Voor iedereen wordt participatie daarin mogelijk. Groot en klein.
VilniusEU verklaring op zaterdag 7 september 2013
Pier en Scheveningen 8 september 2013 Met de prachtige zomer en de aankomende veiling van de Pier in het achterhoofd kijkt 'Andere Tijden' naar de ontwikkeling die de badplaats Scheveningen de laatste decennia doormaakte. Zie ook Pier en Kurhaus.
VEBEen open brief van VEB aan KPN : Uiterlijk vrijdag 13 september 2013 moet er duidelijkheid zijn voor Jan Maarten Slagter over KPN en America Movil.
John KerryAls de Syrische president Bashar al-Assad snel al zijn chemische wapens inlevert, dan komen er geen aanvallen op Syrië. Zie verder het TCS Fund nieuws.
TCS Fund Het bedrag voor het TCS Fund is inmiddels verder toegenomen tot 300 miljard euro in 2013. Het private project The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund is gereed voor spoedige implementatie. Doe mee. Zegt het voort.
Stap verderLangzaam maar zeker ......
DoorbraakUnieke kans voor de wereld. Zie ook het persbericht hierboven over het TCS Fund.
Concentratie op vreedzame weg Syrië treedt toe tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. OPCW-lidstaten zijn verplicht hun voorraden aan chemische wapens onder toezicht van de internationale organisatie te vernietigen.
Video - Obama toespraakDe Amerikaanse president Barack Obama wil een diplomatieke oplossing voor de burgeroorlog in Syrië een kans geven, maar zet tegelijkertijd zijn poging door om een beperkte militaire ingreep door de Verenigde Staten mogelijk te maken. Dat heeft hij dinsdagavond (plaatselijke tijd) gezegd in een toespraak die live op televisie werd uitgezonden.
In gesprek...................
BBCEscape from the boardroom. 21 september 2013.
Press-release 11 september 2013We have recently witnessed events we thought had long been eradicated. The use of chemical weapons is a horrendous act that deserves a clear condemnation and a strong answer. The international community, with the UN at its centre, carries a collective responsibility to sanction these acts and to put an end to this conflict. The proposal to put Syria's chemical weapons beyond use is potentially a positive development. The Syrian regime must now demonstrate that it will implement this without any delay. In Europe, we believe that, ultimately, only a political solution stands a chance of delivering the lasting peace that the Syrian people deserve.
PrinsjesdagHet geheim van 17 september 2013.
BBC Worldservice21 september 2013 - Victor Muller - Nulla tenaci invia est via.
Klap op de vuurpijl VEB stapt naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens in SNS zaak. Zie ook de PLEITNOTITIE hieronder.
2 oktober 2013 - KPNWordt KPN een prooi of blijkt het bestuur van de Stichting KPN slimmer dan dat menigeen voor mogelijk hield ?
VEB wil iets horenJan Maarten Slagter wil meer openheid over KPN
The Breeding SwanJeroen Dijsselbloem houdt de kaarten over de dekking nog even tegen de borst. Eerst moeten de neuzen in de goede richting van de wederopbouw in Nederland en Europa.
TorentjeMinister President Mark Rutte neemt de regie. Dankzij The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund is succesvolle afronding mogelijk.
IMFGaat Jeroen het doen ?
Mario DraghiDoemdenkers over de euro zaten er naast.
10 oktober 2013Verzoekschrift cassatie SNS REAAL ingediend bij Hoge Raad
Hoge Raad cassatieStaat vindt beurskoers 'niet relevant' voor waardering SNS.
Prettig weekendThe Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ) staat alvast klaar met de gelukwensen.
NobelprijsVan harte geluk gewenst met deze aanmoedigingsprijs voor de vrede.
10 oktober 2013Definitief akkoord. Commentaren ( audio ).
SenatorenLees nog maar eens aandachtig het zinnetje in het persbericht van 17 januari 2011. ' Reeds bij een kleine rentemarge is er voor Nederland met TCS Fund voldoende geld te verdienen om extra ruimte te maken in de begroting van het land. ' En lees ook de PLEITNOTITIE aandachtig.
KPN The Breeding Swan in de startblokken.
America Movil pastKPN komt met haar toekomstvisie. Beleggers zijn benieuwd.
Aan de slagVort met de geit. Politici kunnen niet langer treuzelen met de implementatie door een EU-besluit van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ).
24 oktober 2013BRUSSEL - De regeringsleiders en staatshoofden van de 28 landen van de Europese Unie komen donderdag weer naar Brussel voor overleg. Op hun tweedaagse top staan onderwerpen als de digitale economie, de bankenunie en de vluchtelingenproblematiek na Lampedusa op de agenda. Het overleg begint omstreeks 17.00 uur met het traditionele gesprek met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Daarna zullen de EU-leiders gaan praten over de digitale economie. De economie kan een stimulans krijgen als deze sector beter wordt benut. Na deze sessie schuift de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, aan. Hij zal het hebben over de toezichthoudende rol op de Europese banken die de ECB vanaf de herfst 2014 op zich zal nemen.
Brussel EU topSpijkers met koppen ?
Stap voor stapHet parlement wordt nauw betrokken bij de overwegingen om deelnemingen te behouden of (deels) af te stoten.
PWC rapportDe Europese banken hebben bijna €1200 mrd aan leningen uitstaan, waarbij het maar de vraag is of die ooit worden terugbetaald. Dat is nagenoeg €100 mrd meer dan een jaar geleden.
Het kwartje valtEx-bankiers spiegelen Tweede Kamer hoge opbrengst voor bij beursgang ABN AMRO. The Breeding Swan ( De Broedende Zwaan ) brengt de oplossing met het TCS Fund ( The Childrens Sustainability Fund ).
ABNAMRO audioGaan de ' wijze mannen ' rollebollend over straat ? Of wint nu uiteindelijk in 2013 het gezond verstand ?
RijksoverheidOud-bankier Jan van Rutte gaat de zogeheten ‘Nederlandse Investeringsinstelling (NII)’ opzetten. Deze instelling gaat Nederlandse investeringsprojecten geschikt maken als belegging voor pensioenfondsen en verzekeraars.
BankentoezichtFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Er lijkt een conflict in de maak tussen de Europese Centrale Bank (ECB) en Duitsland over de organisatie van mechanisme dat in werking moet treden als een bank failliet dreigt te gaan.
11 november 2013Beschermingsstichting KPN wil tussenkomst beëindigen.
11 november 2013Stichting Beheer SNS Reaal heeft bij de rechtbank in Amsterdam een verzoekschrift ingediend voor het houden van een voorlopig getuigenverhoor over de gang van zaken die uiteindelijk heeft geleid tot nationalisatie van de bankverzekeraar.
Stichting Beheer SNS Reaal VERZOEKSCHRIFT TOT HET HOUDEN VAN EEN VOORLOPIG GETUIGENVERHOOR EX ART. 186 RV
VEB audio De volledige waarheid over SNS Reaal moet boven tafel komen.
Bijna eens over resolutieDe EU-ministers van financiën gaan in december alles op alles zetten om nog dit jaar tot een akkoord te komen over een gezamenlijke aanpak van probleembanken. 'Ik ben een stuk optimistischer geworden', zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vrijdagavond.
Crisis in EuropaOnevenwichtigheden eurozone worden eerder groter dan kleiner.
Tweede KamerKoorts ?
VEB voorwaartsSuccesvolle stap in misleidingzaak tegen Fortis.
Geen woorden maar dadenTijdens een hoorzitting over de Toekomst van de Nederlandse bankensector in de Tweede Kamer heeft Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter van SNS REAAL zijn visie gegeven over de toekomst en diversiteit van het Nederlandse bankenlandschap.
IUS - audioNederland gaat een grote nucleaire top organiseren in Den Haag. Dat maakte premier Rutte bekend bij een persconferentie. De Nuclear Security Summit zal plaatsvinden op 24 en 25 maart 2014.
Kleine stapjesDe Europese Centrale Bank vervangt na het bankbiljet van € 5 eerder dit jaar nu ook het biljet van €10. De ECB heeft dit woensdag bekendgemaakt tijdens een seminar voor fabrikanten van bankbiljettenapparatuur in het gebouw van de Nationale Bank van België in Brussel.
Hoop doet levenZalm hoopvol over opbrengst beursgang ABN.
29 november 2013 Nederland raakt zijn triple-A-status kwijt. Dat heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag bekendgemaakt.
Opschieten DNBMartin Visser in de Financiele Telegraaf van dinsdag 3 december 2013 : ' Banken in zwakke eurolanden hebben een veel steviger kapitaalpositie dan die in sterke eurolanden. Bankiers in Nederland en Duitsland weten namelijk dat de overheid hen kan en zal redden in crisistijd. Dat is een onwenselijke situatie. Overheden moeten banken dwingen meer kapitaal aan te trekken. ' aldus de Belgische hoogleraar economie Paul de Grauwe.
Eurogroep en EcofinBrief aan de Tweede Kamer over de agenda van de Eurotop op 9 en 10 december 2013.
Hoge RaadDefinitieve vaststelling wanbeleid bij Fortis is opsteker in VEB-actie.
KPNKPN-ceo Blok sluit nieuwe overnamepoging niet uit.
5 december 2013FAMILIA (Directe Democraten) wil KPN aandeel voor iedere Nederlander.
Klacht van VEB in Brussel Evaluatierapport nationalisatie SNS Reaal vertraagd.
TCS FundHet heeft even geduurd maar het kwartje gaat toch nog vallen voor Kerstmis 2013 : The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ). Volg de berichten op deze website.
Mark RutteSpijkers met koppen.
Onthutsend boekDe val van SNS Reaal is het verhaal van wat ooit een brave, provinciale spaarbank en vakbondsverzekeraar was, die mee wil doen met de grote jongens van het snelle geld. Na de komst van topman Sjoerd van Keulen werpt de bank-verzekeraar zijn laatste schuchterheid af. Met een beursgang haalt SNS Reaal honderden miljoenen euro’s op voor een overnamefestijn. SNS koopt bijvoorbeeld het halve Bouwfonds. Dat blijkt een wespennest van dubieuze vastgoeddeals en fraude.
Vrijdag 13 december 2013Nieuwsuur over de val van SNS Reaal. Interview met Vasco van der Boon ( FD ) mede-auteur van het onthutsende boek.
Europese CommissieHet eerder dit jaar genationaliseerde SNS Reaal moet zijn hele verzekeringspoot verkopen in ruil voor Europese toestemming voor de staatssteun. Die maatregel is in lijn met de verwachtingen.
21 december 2013Reconstructie NRC: SNS wilde onteigening via rechter voorkomen
BAVA Agenda voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Spyker N.V., gevestigd te Zeewolde ( “de Vennootschap”) te houden op 30 december 2013 ten kantore van de Vennootschap, Edisonweg 2, 3899 AZ Zeewolde, aanvang 15.00 uur.
The Breeding SwanMarcia Luyten vraagt in Buitenhof ( zondag 22 december 2013 ) aan Jeroen Dijsselbloem waarom het allemaal zo lang moet duren voordat de knoop wordt doorgehakt in Europa.
23 december 2013UITZENDING GEMIST - Gaat ons kaartenhuis instorten of redden wij ons geldsysteem nog net op tijd met The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ) ? Zie de PLEITNOTITIE hieronder.
IUS. Recht in Europa ? No direct impact of the complainers. Is Den Haag werkelijk de juridische hoofdstad van de wereld ?
Tijd voor antwoordBeleggers wachten op advocaat-generaal inzake onderzoek wanbeleid SNS
Waarschuwing - audio Het instellen van de Europese bankenunie is ‘volstrekt onvoldoende’ om een nieuwe bankencrisis het hoofd te bieden. Dat zei Nout Wellink, de oud-president van De Nederlandsche Bank, in Radio EenVandaag. Volgens Wellink zijn ‘de maatregelen die genomen zijn in de te vormen bankenunie volstrekt onvoldoende.’
23 januari 2014Het ( vertraagde ) evaluatierapport moet beantwoording van belangrijke vragen rond SNS Reaal opleveren.
10 januari 2014Goed nieuws voor The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ). Aandeelhouders van KPN hebben vrijdag unaniem ingestemd met het voorstel om de uitstaande preferente aandelen B in te trekken. Maar de beschermingswal tegen vijandige overnames kan zo weer worden ingezet, zelfs gemakkelijker dan voorheen.
Doorpakken Na deze dappere daad wordt het tijd om door te pakken en direct aan de implementatie van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ) te beginnen.
SNS ReaalVolg vanaf donderdag 23 januari 2014 hier al het nieuws over het evaluatierapport inzake SNS Reaal en de nationalisatie op 1 februari 2013.
Mark RutteHet kabinet moet erkennen dat het project The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ) sedert december 2010 bekend is als oplossing voor SNS Reaal en de sustainability in de financiele sector in Nederland en Europa. In de lopende procedures zal dat aan de orde zijn.
Reactie van DNBPersbericht van 23 januari 2014
RijksoverheidMinister Dijsselbloem van Financiën: “De financiële stabiliteit van Nederland maakte de nationalisatie SNS REAAL helaas onvermijdelijk. Het was de eerste keer dat de nieuwe Interventiewet werd ingezet. Evaluatie van deze wet, het proces dat leidde tot de nationalisatie en de rol van de Nederlandse Bank en mijn ministerie is van groot belang. Ik ben de evaluatiecommissie erkentelijk voor de analyse en aanbevelingen. Ik zal de Kamer binnen enkele weken een kabinetsreactie sturen.'
VerkiezingsstrijdNa jarenlange voorbereidingen komt nu de doorbraak op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.
ValutachaosSymptoom-bestrijding niet voldoende om valutapaniek te doven.
VoorbereidingenIn maart 2014 moet het rapport er zijn.
Tweede Kamer Hogere buffers banken.
Karlsruhe 7 februari 2014Het Duitse grondwettelijke hof wil aan het Europees Gerechtshof de vraag voorleggen of het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om zo nodig obligaties van eurolanden op te kopen aan de Europese regels voldoet.
Niet storenThe Breeding Swan aan het werk ........
KPN visieEuropese Telecom Alliantie in de maak
Kabinet RutteWat ging er mis in 2012 ? Een reconstructie van de Volkskrant. Miscommunicatie binnen het CDA.
De val van SNS ReaalHummel en Hakstege verliezen proces tegen FD.
OekraineKomt De Nederlandsche Bank op tijd in actie ? Wat gaan de EU en Berlijn ( Angela Merkel ) doen ? Wat gaat Den Haag ( Mark Rutte c.s. ) doen in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 ? Wat doet The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ) ?
Mark RutteWe gaan nog even terug naar de persconferentie van 16 december 2010. Daarna hakken we snel de knoop door over The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ).
Spyker N.V. Spyker Cars, de Nederlandse producent van sportauto’s, gaat obligaties uitgeven die kunnen worden ingeruild voor een sportauto van het nieuwe model Spyker B6 Venator.
1 maart 2014 SPYKER CARS ANNOUNCES INNOVATIVE VENATOR BOND.
NAVO - RUSLANDOp 5 maart 2014 overleggen NAVO en RUSLAND. Een dag later op 6 maart 2014 is de extra EU top over de relatie tussen EUROPA en RUSLAND. Het gaat om het diplomatieke en financiele raamwerk waarbinnen een oplossing mogelijk is voor de EU en Rusland.
Stemmen op 19 maart 2014TCS Fund ( 300 miljard euro ) explained by Thanos Vamvakidis, head of European G10 FX Strategy at BofA Merrill Lynch Global Research.
18 maart 2014Het Europese steunfonds ESM is niet in strijd met de Duitse grondwet. Dat heeft het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe dinsdag 18 maart 2014 besloten. Het oordeel komt overeen met een eerder oordeel van het hof op 12 september 2012 en kan niet meer worden aangevochten.
Mario Draghi Deflatiespook jaagt ECB steeds meer angst aan.
Volkskrant - WOB verzoek Het is nog niet bekend of de Volkskrant zich zal neerleggen bij de uitspraak van 13 maart 2014 over het WOB verzoek inzake ' Bank in brokken ' over de overmeestering van ABNAMRO door het bankentrio.
Mario DraghiOnconventionele maatregelen op komst ......
ABNAMROAlsnog moeilijke vragen beantwoorden .....
PAASEI 2014The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ). Spyker op z'n kop.
De Grote DagJubileumcongres 200 jaar DNB 'Centraal bankieren de volgende 200 jaar'; met ECB-president Draghi en -commissaris Nouy (Amsterdam, slotdag). Vrijdag 25 april 2014.
Een goed ideeVEB: Nederland moet de Amsterdamse beurs terugkopen. Met EUROPOLIS N.V. kunnen we snel gevolg geven aan de suggestie van Jan Maarten Slagter ( VEB ) zoals die al gedaan werd op 16 december 2011. Flink investeren na overname van het belang van ICE in Euronext.
Spyker N.V. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 28 MEI 2014.
Megacrisis - audioHoogleraar Harald Benink (Tilburg University) over de stresstest: "Het is geen exacte wetenschap, dus je kunt kritisch of minder kritisch zijn."
GroeimarktBosch heeft grootste plannen voor de auto van morgen. ’s Werelds grootste toeleverancier van de auto-industrie denkt dat auto's al over zes jaar massaal gebruik kunnen maken van de automatische piloot. ‘Een miljardenmarkt’ zo voorspelt bestuursvoorzitter Volker Denner vandaag tijdens de jaarvergadering.
VEB 9 mei 2014Economie trekt aan, maar bankpresidenten zien risico's.
SNS Reaal Schuldeisers vechten afsplitsing Propertize aan.
Rechtbank UtrechtUitspraak van 7 mei 2014 : Verzetten ex artikel 2:404 BW tegen het voornemen van SNS Bank resp. SNS Reaal tot beëindiging van de overblijvende aansprakelijkheid voor schulden uit rechtshandelingen van Propertize resp. PRPZ die vóór 1 januari 2014 zijn verricht.
Bernard Wientjes - audio Verkoop tafelzilver ( ABNAMRO, SNS Reaal e.d. ) snel om staatsschuld drastisch te verminderen.
Negatieve renteECB broedt op onorthodoxe maatregelen zoals negatieve rente voor banken.
Allerlaatste nieuws Op weg naar de implementatie van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ).
15 mei 2014De Europese Investeringsbank (EIB) gaat de komende jaren een grotere rol spelen in de financiering van de Nederlandse economie. Kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf is volgens EIB-president Werner Hoyer een speerpunt. ‘Ik zie een uitbreiding van onze activiteiten in Nederland als het gaat om financiering van infrastructuur, zorg en het midden- en kleinbedrijf.’
Niet storenNog even geduld a.u.b.
Jeroen DijsselbloemAfschaffing overheidsbijdrage financieel toezicht.
ABNAMRO en ASREuronext gaat voor de zomer naar de beurs.
27 mei 2014Europese Commissie publiceert definitief goedkeuringsbesluit.
5 juni 2014ECB-president Mario Draghi voegt eindelijk daad bij het woord.
Pinksteren De finishing touch door Mark Rutte, Angela Merkel, David Cameron en Fredrik Reinfeldt.
TCI FundEx van fondsmanager Chris Hohn ( TCI The Childrens Investment Fund ) eist €750 mln.
Mario Draghi Brussel is nu aan zet. Politiek moet knopen doorhakken.
Den HaagChinese bank ICBC kiest voor Den Haag. Met meer dan vier miljoen zakelijke klanten en circa 400 particuliere klanten is het beursgenoteerde ICBC (met noteringen in Hongkong en Sjanghai) een van de grootste banken ter wereld
KPN Nieuwe spannende periode op komst.
Waarschuwing VEBNiet veel nodig om eurocrisis weer te laten oplaaien.
SNS Reaal De spanning stijgt. Rechtbank Rotterdam doet uitspraak op 31 juli 2014. Volg het laatste nieuws via twitter op de website www.tenfun.nl .
Ministerraad Extra vergadering op het Catshuis op zondagmiddag 27 juli 2014. Persconferentie Premier Mark Rutte.
SNS ReaalUITSPRAAK RECHTBANK ROTTERDAM OP 31 juli 2014.
Rechtbank RotterdamUitspraak 31 juli 2014.
KPN strategieThe Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ). Jan Kees de Jager wordt ingeschakeld als sparring partner. Slim, slimmer, slimst.
Fortis Effect wint rechtzaak Lees hier de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam van 29 juli 2014.
STERK SIGNAAL The European Union remains ready to reverse its decisions and reengage with Russia when it starts contributing actively and without ambiguities to finding a solution to the Ukrainian crisis.
KLAP OP DE VUURPIJL EU wil met nieuwe sancties sterk signaal afgeven
VEBMisleiding van aandeelhouders over langere periode vanaf 2007 het jaar waarin ABNAMRO door het bankentrio werd overmeesterd.
PRINSJESDAG KOMT SNELOok genegeerde geopolitieke risico’s bedreigen wereldeconomie.
GRAND VISIONLaatste ontwikkelingen inzake The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ).
Mario DraghiECB gaat eigen balans oppompen om economie aan het groeien te krijgen.
Prinsjesdag Op 23 september 2014 komt het nieuwe biljet van 500 euro. Zie verder The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ).
VEB Uitspraak Rechtbank Rotterdam. Rechter wijst bezwaren SNS-beleggers tegen DNB af. Beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
Richard Branson The global automotive industry is undergoing a significant transformation. As the negative impacts and costs of fossil fuels are better understood and more widely accepted, strong consumer preferences and regulatory changes are putting pressure on manufacturers to make more efficient and environmentally friendly vehicles.
The Breeding SwanAls een van de weinigen voorspelde de Bank voor de Internationale Betalingen de wereldwijde crisis die in 2008 uitbrak. Nu waarschuwt het topinstituut voor de bedrieglijke kalmte op de financiële markten.
EurodevaluatieMario Draghi, de sluwe voorzitter van de Europese Centrale Bank, deed voor de Economische en Monetaire Commissie van het Europees Parlement enkele erg opmerkelijke uitspraken.
SNS Reaal Gedupeerden SNS Reaal bundelen de krachten om de SNS Reaal zaak snel tot een goede oplossing te brengen.
Gedupeerden SNS Reaal Een oplossing in het belang van alle betrokkenen is goed mogelijk ter afronding van de SNS Reaal zaak.
SNS ReaalWIJ WACHTEN OP DE HOGE RAAD.
De wereld draait door On 1 January 2015 Lithuania will become the 19th member of the euro area. To mark this occasion, Lietuvos bankas together with the European Central Bank, the European Commission and the Ministry of Finance of Lithuania hosted the Euro Conference Lithuania on 25 September 2014 at the National Philharmonic Society in Vilnius.
Nationalisatie SNS Reaal onwettig Een volstrekt onwettige manier van werken, aldus curator Mr. Drs. W.J.M. van Andel die procedures bij de rechtbank, het Europese Hof in Straatsburg en bij de Ondernemingskamer overweegt.
Staat betaalt 100.000 euro De curator van de Stichting Onderhandse Schulden SNS Reaal voert strijd tegen de volgens hem onwettige overname door de Staat. De curator onderzoekt mogelijkheden om de schade, zo'n €70 miljoen, te verhalen op de staat.
All-in oplossingDe all-in oplossing voor SNS Reaal ontstaat door implementatie van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro )
Jos Hendriks in 2008‘Zo’n dertig jaar geleden is door Rudolf Mees met zijn boekje “Een andere kijk op geld” een poging gedaan de collega-bankiers te voorzien van belangrijke inzichten over het wezen van geld. Tezamen met Wim Scherpenhuijsen Rom (RvB NMB) zette hij een hoofdkantoor onder organische architectuur van Alberts en van Huut neer in Amsterdam Z.O. Dat staat daar als een icoon van het nieuwe denken waar economie en ecologie elkaar ontmoeten. Op een heldere manier schetst Rudolf Mees hoe wij geld kunnen beschouwen als koopgeld, leengeld of schenkgeld, welke bewustzijnsvragen een rol spelen bij het kopen, sparen of lenen en schenken en welke onderlinge relaties hierbij optreden. Paperback | 80 Pagina’s | Uitgeverij Christofoor ISBN10: 9062383092 | ISBN13: 9789062383092. Voor iedereen die begrijpen wil welke crises nu samenvloeien (bankencrisis en klimaatverandering) alsnog zeer actueel. De grote schoonmaak (katharsis) in de wereld is begonnen. Wie nu winnen wil moet een andere koers gaan varen. De koers van “driegeleding” ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een goede tip voor onder het hoofdkussen van slecht slapende bankiers: sustainability.’
Rudolf Steiner aan zet Voor het eerst in Nederland presenteert de Kunsthal een overzicht van het veelomvattende oeuvre van Rudolf Steiner (1861-1925). Rudolf Steiner is één van de meest invloedrijke en veelzijdige hervormers van de twintigste eeuw. Zijn gedachtegoed is nog springlevend.
Pedagogie Vrije SchoolDe vrijeschool gaat uit van wat de intrinsieke ontwikkeling is van het kind. Er is een diep van binnenuit komende zielekracht die het kind zijn of haar eigen en unieke ontwikkeling laat doormaken. Het onderwijs dient stimulerend en ondersteunend te zijn. De uit de geestelijke wereld stammende kern is de drijvende kracht, de ziel van de mens.
Witwassen meldplichtTer voorkoming van witwassen wordt toezicht gehouden op de financiële sector (Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering van Terrorisme - WWFT). De WWFT is ingevoerd op advies van de de Financial Action Task Force, een intergouvernementeel samenwerkingsverband van landen met belangrijke financiële centra dat zich bezig houdt met de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.
SNS ReaalOns geduld raakt op.
Vertraging in SNS zaakVEB : ' Gedupeerde SNS-aandeelhouders en -obligatiehouders moeten mogelijk nog langer wachten op duidelijkheid over de schadevergoeding waarop zij recht hebben na onteigening van hun effecten. Nieuwe vertraging lijkt aannemelijk na een advies van de advocaat-generaal bij de Hoge Raad. '
All-in schikking SNS Reaal zaakDe bij de kwestie SNS Reaal betrokken partijen en hun advocaten streven ernaar snel tot een voor alle partijen gunstige oplossing van de zaak te komen inclusief compensatie voor de gedupeerden. Dat kan door spoedige implementatie van het EU masterplan van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ( 300 miljard euro ). Dat bestaat reeds vanaf 2007.
Nationalisatie SNS Reaal Een volstrekt onwettige manier van werken, aldus curator Mr. Drs. W.J.M. van Andel van de Stichting Schulden SNS Reaal. Hij overweegt procedures bij de rechtbank, het Europese Hof in Straatsburg en bij de Ondernemingskamer.
BETAALREVOLUTIE The Breeding Swan volgt de revolutionaire ontwikkelingen in de bankensector op de voet.
Overnamestrijd ReaalTwee kandidaten hebben de krachten gebundeld. Verzekeraar Swiss Re - de op een na grootste herverzekeraar ter wereld - heeft de handen ineen geslagen met het consortium rond investeringsgroep CVC Capital. Deze combinatie heeft begin vorige week zijn biedingsvoorstel neergelegd bij het ASR-bestuur en bij NLFI, dat namens de staat de aandelen in zowel SNS Reaal als ASR beheert.
Plan van € 300 mrdHet is volgens ingewijden geen toeval dat ook inkomend Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker deze week in Straatsburg aankondigde dat zijn inmiddels vermaarde plan om voor €300 mrd aan extra investeringen in gang te zetten in de komende drie jaar, óók naar voren is gehaald naar december. Juncker wil daarvoor onder andere de Europese Investerings Bank inschakelen.
Den Haag Scheveningen Congresstad in de vaart der volkeren. Dankzij EUROPOLIS N.V. met € 300 mrd kernkapitaal en IUS International University for Sustainability in samenwerking met de Europese Investerings Bank.
EUROPOLIS Further action ....
VEB komt verder in actie inzake SNS ReaalDe VEB verzoekt de Ondernemingskamer een onderzoek te gelasten naar mogelijk wanbeleid bij bank-verzekeraar SNS Reaal. Alleen op die manier kan duidelijk worden welke ontwikkelingen in zeven jaar beursbestaan hebben geleid tot de ondergang van SNS.
G20 slotverklaringIn de slotverklaring van de top presenteert de G20 meer dan achthonderd maatregelen om de economische groei te stimuleren. De groei stokt door het afkoelen van de Chinese en Japanse economieën en de aanhoudende problemen in Europa.
ASRASR gaat binnenkort bieden op Reaal met hulp van financiers die door het Ministerie van Financien zijn goedbevonden. Daarna is EUROPOLIS N.V. ( The Breeding Swan ) met een kernkapitaal van € 300 mrd aan de beurt in 2015.
Kerstmis 2014Wij verwachten dat in de kersttoespraak van de Koning mededeling gedaan kan worden over de redding van Europa door de implementatie van The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Pels Rijcken is nu namens De Nederlandsche Bank aan zet. Alle geactualiseerde informatie is te vinden op de website www.stadsontwikkelaars.nl .
SchikkingBijna klaar ........
VerzoekschriftDe Stichting SNS Reaal zet de procedure inzake het voorlopig getuigenverhoor toch door. Lees het verzoekschrift.
18-19 december 2014EU Heads of State and Government will discuss in particular the proposed Investment Plan, aimed at mobilising EUR 315bn of investment over the period 2015-2017. The European Council will be attended by EIB President Werner Hoyer. www.eib.org
GROEN LICHT EUDe implementatie van EUROPOLIS N.V. ( BRANDFUND ) met privaat kernkapitaal van € 300 miljard is op 18 december 2014 van start gegaan. We kunnen in 2015 direct aan de slag.
Nieuw biljet van 20 euroOp 24 februari 2015 wordt het nieuwe biljet van 20 euro onthuld en op een dan bekend te maken datum in omloop gebracht.
Europa kan het aan Als Griekenland na de verkiezingen op 25 januari 2015 zou vertrekken uit de eurozone vindt Angela Merkel dat 'verkraftbar' zeggen de kranten. Zou het waar zijn ?
KARLSRUHE VIDEODe situatie in Griekenland is reeds uitgebreid aan de orde geweest in 2012 bij het Constitutioneel Hof in Karlsruhe. We zijn gewaarschuwd.
DAVOS 2015The European Central Bank (ECB) president Mario Draghi isn’t attending this year. He will be stuck in Frankfurt handling the ECB’s meeting on Thursday, where a big quantitative easing (QE) programme could be announced.
EUROPOLIS N.V.„Man kann einen Teil des Volkes die ganze Zeit täuschen und das ganze Volk einen Teil der Zeit. Aber man kann nicht das ganze Volk die ganze Zeit täuschen“ – das Zitat stammt von US-Präsident Abraham Lincoln.
Spyker N.V. is uit faillissementLees de uitspraak van 29 januari 2015 en zie www.joshendriks.nl
SPYKER OP ZNulla tenaci invia est via - TCS Fund € 300 - 3000 miljard - EUROPOLIS N.V.
GRAND EURO VISION De redding van Europa door de implementatie van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. TCS Fund €300 - 3000 miljard
120 miljard euro privaat geld per jaarHet TCS Fund van 300 miljard euro heeft via EUROPOLIS N.V. een slagkracht van 3000 miljard euro waarmee jaarlijks 120 miljard euro privaat geld kan worden gegenereerd - onder auspicien van de EIB Europese Investerings Bank - voor investeringen op het gebied van sustainability ( schone auto's en schone steden ) en financiering van het programma education permanente van IUS International University for Sustainability.
BEURSGANG In 2015 zal de beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. van start kunnen gaan.
NLFI bericht over ABNAMRODrie global coordinators voor de voorgenomen beursintroductie van ABN AMRO
GRAND EURO VISION De tijd dringt. Europa moet nu snel tot een EU besluit komen over de implementatie van het TCS Fund waardoor de beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. verzekerd is van 300 miljard euro aan privaat kernkapitaal.
EU besluit in 2015Het TCS Fund zal met 300 miljard euro het kernkapitaal vormen voor The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. zodra de EU het besluit daarover in 2015 genomen heeft.
TCS FundInvesteerders zijn in afwachting van de beursgang in het jaar 2015.
KAMERBRIEFDeze kamerbrief van 27 juli 2015 gaat over de verkoop van Reaal aan het Chinese Anbang, dat grotere plannen heeft in Europa. ASR is thans in het vizier van Anbang evenals andere mogelijke acquisities en deelnemingen in consortiaal verband in Europa. Stapt Anbang in 2015 ook in bij de beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. ?
NLFI 30 juli 2015Verdere selectie van banken voor begeleiding beursgang.
IUS The Hague DelftInternational University for Sustainability. ALLES DUURZAAM. Auto's, vliegtuigen en schepen.
Ondernemingskamer SNS Reaal is in het nieuws vanwege ANBANG. Volg www.veb.net en www.joshendriks.nl voor het laatste nieuws in deze zaak
ImtechWordt Imtech een zusje van Brunel als dochter van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met €300 miljard privaat kernkapitaal ?
BewindvoerdersImtech heeft TCS Fund nodig om de werkgelegenheid van 22.000 werknemers zo veel mogelijk te kunnen veiligstellen. De bewindvoerders zijn thans een krachtige katalysator geworden op weg naar het EU besluit tot implementatie van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V.
Ondernemingskamer Terwijl de affaire SNS REAAL nog loopt, denkt VEB al over een gang naar de Ondernemingskamer om tot waarheidsvinding over Imtech te komen.
Geert WildersDe voltallige Tweede Kamer moet van reces terugkomen om te stemmen over een motie van wantrouwen die door Geert Wilders zal worden ingediend als er 'weer geld naar de Grieken gaat'. Op vrijdag 14 augustus 2015 komt de Eurogroep onder voorzitterschap van Jeroen Dijsselbloem bijeen. Slaat hij eindelijk de SPYKER OP Z"N KOP met het EU besluit over de implementatie van het initiatief The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund ?
Woensdag 19 augustus 2015Tweede Kamer debatteert in grote zaal over Griekenland. Geert Wilders dreigt met motie van wantrouwen.
TCS FundHet allerlaatste nieuws over het komende EU besluit over de implementatie van het TCS Fund en de beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met diverse strategische deelnemingen in Europa.
SNS ReaalOp 1 oktober 2015 is de zitting bij de Ondernemingskamer in de zaak SNS Reaal waar de samenwerkende advocaten zullen pleiten namens de belanghebbenden/de gedupeerden. Zie ook www.joshendriks.nl
28 augustus 2015KAMERBRIEF VERPLAATSING SNS BANK
SNS proceduresDe (voortgezette) mondelinge behandeling van de schadeloosstellingsprocedure vindt plaats op 1 oktober 2015 te 10.00 uur ter terechtzitting van de Ondernemingskamer in het Paleis van Justitie aan het IJdok 20 te Amsterdam.
EXTRA EU TOPOp 23 september 2015 wordt een extra EU top gehouden. Een EU besluit over de implementatie van het EU MASTERPLAN met het TCS Fund verzekert de financiering van de oplossingen voor het enorme vluchtelingenvraagstuk dat de komende decennia om een structurele aanpak vraagt.
PERSBERICHT NLFINLFI is eigenaar geworden van SNS Bank. De beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. kan met de eerste fase in 2015 van start gaan.
BEURSGANG IN 2015 De ontwikkelingen gaan razendsnel. BEURSGANG The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. Volg het op twitter on line nieuws.
ONDERNEMINGSKAMER UITSPRAAK VERWACHT OP OF OMSTREEKS 1 DECEMBER 2015.
Jos HendriksINSPREKEN IN GEMEENTERAADSVERGADERING OVER TCS Fund en de vluchtelingencrisis. Jos Hendriks is inspreker nummer 4.
Brussel daagt Nederland Nederland en vijf andere landen worden door Brussel voor de rechter gesleept omdat ze Europese wetgeving over banken niet hebben doorgevoerd. Het gaat om regels die nationale overheden de instrumenten en bevoegdheden geven voor het geval banken of grote investeerders dreigen om te vallen. De regelgeving heeft als doel dat banken die op het randje van faillissement staan kunnen worden geherstructureerd zonder dat de rekening bij de belastingbetaler komt te liggen.
Zie ook inspreken hierbovenThe man who spawned the TCS Fund, Jos Hendriks, says Europe can create a huge fund with a simple political decision, without taxpayers in the member states having to foot the bill. "The 500 euro bills are not used as tender, but are often stored by corrupt regimes. TV footage showed how former president Ben Ali of Tunisia kept millions of 500 euro bills in his safe. The TCS Fund puts an end to the use of these bills as criminal money" he says. His idea is as simple as it is feasible. The national central banks of Europe should recall the 500 euro bills and convert them into bonds. They can then loan the money against reasonable interest rates. Not just to southern European countries. Hendriks: "The Arab countries that are now witnessing revolutions have a majority of young people who are looking for perspectives and economic progress. A Marshall Plan is needed for these countries, which can be financed from the TCS Fund." He sees a leading role for the Netherlands and the ABN AMRO bank in managing the fund. His idea to recall 500 euro bills was born when he investigated the take-over of ABN AMRO by the Royal Bank of Scotland, Fortis and Santander and questioned the origins of the take-over sum. Hendriks: "By making money with the TCS Fund, ABN AMRO can repay its 30 billion debt to the Dutch taxpayer."
ONS GELD De hoorzitting in de Tweede Kamer vond plaats op 14 oktober 2015.
VIDEO Tweede Kamer buigt zich over het burgerinitiatief ONS GELD
ONS GELDSTELSEL Wie zijn hart wil luchten kan terecht bij het Financieele Dablad. Deze krant bestaat sinds 1796. "Al het geene tot het financieele eenige betrekking heeft'. Breek dus maar los.
Persbericht 25 oktober 2015The past weeks have shown that the challenges currently faced along the Western Balkans migration route will not be solved through national actions. Only a collective, cross-border approach based on cooperation can succeed. This is why President Juncker convened the leaders of the countries concerned and most affected by the emergency situation along the Western Balkans route.
EERSTE STAP BEURSGANGNa de eerste stap zullen de volgende stappen volgen zoals voorbereid vanaf het jaar 2007 door The Breeding Swan EUROPOLIS N.V.
BEURSGANG 2015The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - TCS Fund
JOS HENDRIKS videoWIR SCHAFFEN DAS - send e-mail jos@stadsontwikkelaars.nl
BEURSGANG PERSBERICHT 10 november 2015
25 november 2015FEEST IN EUROPA
BRANDFUNDLANGZAAM MAAR ZEKER KOMT HET MOMENTUM VOOR HET EU BESLUIT DICHTERBIJ. OP 25 NOVEMBER 2015 WORDT DE SPYKER OP Z'N KOP GESLAGEN OM EUROPA OP HET NIPPERTJE TE REDDEN.
ECONOMENBRANDFUND INVESTMENTS WIL NA DE BEURSGANG VAN ABNAMRO DIRECT HET PROJECT UITVOEREN OP BASIS VAN EEN EU BESLUIT WAARBIJ ABNAMRO EEN KRACHTIGE DOCHTER WORDT. Dit plan is bekend als The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund sedert 2007, het jaar waarin ABNAMRO werd overmeesterd door het bankentrio.
UITSPRAAK VERWACHTDE ONDERNEMINGSKAMER KOMT BINNENKORT MET HAAR UITSPRAAK IN DE ZAAK SNS REAAL - 1 december 2015 - Zie ook www.joshendriks.nl
25 november 2015HET MOMENTUM IS DAAR.
Het biljet van 500 euroSchriftelijke vragen van Henk Nijboer (PvdA) en de antwoorden van Jeroen Dijsselbloem (PvdA)
Het biljet van 20 euroHet EU besluit over het biljet van 500 euro wordt in 2015 op de valreep genomen. Hier de video over het nieuwe biljet van 20 euro.
17 en 18 december 2015DE SPANNING STIJGT TEN TOP. SPYKER OP Z'N KOP. EU NEEMT BESLUIT OVER TCS Fund. GEZAMENLIJKE AANPAK VAN SAMENVALLENDE CRISES IN EN OM EUROPA.
The Arab Spring Op de EU TOP wordt de ontwikkeling van de Arabische Lente die op 17 december 2010 ontstond besproken. Het momentum is gekomen voor de implementatie van het initiatief The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund. Premier Mark Rutte is nu aan zet.
FAMILIA MAXIMAHet kabinet zoekt naar breed draagvlak voor haar visie op Europa en schrijft: ' De financieel-economische crisis heeft Nederland en Europa hard getroffen. In een steeds hechter vervlochten wereld bleken onderlinge afhankelijkheden aanzienlijk groter dan in het verleden. Nederland heeft daarom belang bij een sterk Europa dat zo snel mogelijk de crisis overwint.' FAMILIA (Directe Democraten) wil met TCS EUROPOLIS Growth Fund een MASTERPLAN waardoor in Europa opvoeding en onderwijs als de basis wordt gezien voor een duurzame economische ontwikkeling waarbij voor alle jongeren tot 25 jaar in Europa gezorgd kan worden voor werk en opleiding.
V&D - SUN CAPITALBewindvoerders van V&D in surseance krijgen voorstel van BRANDFUND INVESTMENTS (TCS Fund) voor ruil van 100% aandelen in V&D van Sun Capital (Swan Topco) voor een belang in The Breeding Swan EUROPOLIS TCS Fund (BEURSGANG ABNAMRO).
Faillissement V&DVanaf datum faillissement (31 december 2015) wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst voor V&D en de 10.000 medewerk(st)ers. The Breeding Swan EUROPOLIS TCS Fund heeft haar visie neergelegd bij de curatoren en is gereed voor de nieuwe start in 2016. Het kabinet zal aan de vooravond van het EU voorzitterschap voor de juiste impuls kunnen zorgen. SPYKER OP Z'N KOP.
11 januari 2016Persverklaring curatoren V&D
15 januari 2016Anton Dreesmann jaarcongres. Bekijk het programma.
The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. Maakt Swan van Sun Capital via de curatoren plaats voor The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. als de nieuwe eigenaar van het hele V&D concern om tot vernieuwing met Europese dimensie te kunnen komen? Spannend nieuws is op komst.
KAMERVRAGEN OVER DOORSTART V&DDe beantwoording van de kamervragen over V&D is van belang voor de 'constructieve'gesprekken die de curatoren voeren over het voorstel van The Breeding Swan.
TCS FundEr zijn steeds meer mensen die zich afvragen of Mark Rutte heeft zitten slapen vanaf dit persbericht over het TCS Fund naar aanleiding van de Arabische lente die in december 2010 begon in Tunesië. Waarom reist hij eigenlijk de wereld rond?
JOZIAS VAN AARTSEN Interview met Jozias van Aartsen die Mark Rutte aanspoort nu snel de spyker op z'n kop te slaan in Europa.
SPYKER Na jarenlange voorbereidingen is het nu tijd voor de onconventionele maatregelen waarmee Europa wordt gered. De implementatie van het initiatief The Breeding Swan EUROPOLIS TCS Fund (300 miljard euro).
500 euroSPD WILL 500-EURO-NOTE VERBIETEN - POSITIONSPAPIER
TCS FundNederland houdt als EU voorzitter de regie bij de vorming van het TCS Fund van 300 miljard euro door het converteren van 600 miljoen biljetten van 500 euro op basis van een spoedig EU besluit in samenwerking met de ECB. De door Maria Draghi aangekondigde 'onconventionele' maatregel is nodig om in en om Europa voor stabiliteit te zorgen en om het hoofd te kunnen bieden aan de diverse samenvallende crises.
JOS HENDRIKS VIDEOThe Breeding Swan EUROPOLIS TCS Fund €300 - 3000 miljard
PERSBERICHT 8 februari 2016Gebruik 500 eurobiljetten voor oplossen vluchtelingencrisis
18 en 19 februari 2016OP DE EU TOP WORDEN DEZE WEEK SPIJKERS MET KOPPEN GESLAGEN - SPYKER OP Z'N KOP - EEN EUROPESE OPLOSSING VOOR HET VLUCHTELINGENVRAAGSTUK ZAL ER KOMEN ALS DOOR MARIO DRAGHI (ECB) 600 MILJOEN BILJETTEN VAN 500 EURO GECONVERTEERD WORDEN IN HET TCS Fund VAN 300 MILJARD EURO DAT DIENT ALS KERNKAPITAAL VOOR The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. (OMGEVORMDE BEURSGANG VAN ABNAMRO)
ARABISCHE LENTE VIJF JAAR LATER
EINDE VAN DE STRIJDZULLEN WE NU IN STAAT ZIJN DE STRIJD IN SYRIE TOT EEN GOED EINDE TE BRENGEN? NEDERLAND ZAL DAARBIJ MET HET TCS Fund EEN ESSENTIELE TAAK VERVULLEN.
MILJARDAIRS Wereldwijd zijn de miljardairs in een strijd verwikkeld om de wereld te redden. Susanne Klatten neemt als BMW erfgename het voortouw.
SUSANNE KLATTENWIE VOLGT?
SYRIAFor all these internal, regional and international reasons, the odds are against a diplomatic breakthrough. Will the Syrian war persist? And if so, what would be the repercussions of the catastrophic humanitarian disaster in Syria on the neighbourhood, especially Lebanon, Turkey and Jordan, and global security, particularly in Europe? The spectre of a long, drawn-out conflict might be the only catalyst that can transform the deadly situation in the war-torn country.
NEDERLAND VOORZITTER EUNederland sluit het EU voorzitterschap af met een prachtig resultaat. Het totstandbrengen van THE CHILDRENS SUSTAINABILITY FUND van 300.000.000.000 EURO waarmee het KERNKAPITAAL gevormd wordt voor het Europese conglomeraat The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. De thans samenvallende crises kunnen dankzij deze prestatie worden bestreden met privaat kapitaal waardoor de belastingbetaler niet opdraait voor de vele honderden miljarden euro's.
Mario Draghi Looking ahead, we expect the economic recovery to proceed at a moderate but steady pace. Nevertheless, for this recovery to be consolidated, our efforts should now concentrate on strong policy action to improve the business environment, favour investment and raise productivity. Delivering on these objectives will not only create the conditions for inflation to accelerate its return to levels below, but close to, 2%. It will also make a major contribution to improving the standard of living of the people of Europe. Citizens and markets need to be sure about our capacity to take on the common challenges we face. Our focus should be on making our common home, Europe, stronger.
KABINET IS BEZORGDHet kabinet moet na het referendum snel tot actie komen.
PETITIEDE PETITIE VOOR EEN NIEUW EU REFERENDUM IS AL DOOR DRIE MILJOEN MENSEN ONDERTEKEND
TCS FUNDTHE CHILDRENS SUSTAINABILITY FUND 300.000.000.000 EURO The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - finishing touch
ZWARTE ZWANEN De pensioenindustrie heeft dringend een oplossing nodig. Die is er. The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met 300.000.000.000 euro kernkapitaal.
BRUNEL IN HET VIZIERJos Hendriks werkt aan aandelenruil met Jan Brand zodat Brunel voor 63% een belang wordt van het Europese conglomeraat The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met 300.000.000.000 euro kapitaal van THE CHILDRENS SUSTAINABILITY FUND. Zie ook www.joshendriks.nl
IMFEast West Migration - video
WIR SCHAFFEN DASLuister naar de drie minuten spreektijd die door Jos Hendriks is gebruikt om te wijzen op het initiatief The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - TCS Fund (300 miljard euro) zoals dat sedert het begin van het jaar 2011 bekend is bij het Kabinet en bij de Minister van Financien. De situatie in Aleppo vraagt om onmiddellijke implementatie zodat er voldoende privaat geld beschikbaar is om een eind te maken aan de oorlog in Syrie. De Ondernemingskamer is aan zet. Er is vele jaren lang een investering nodig van honderden miljarden euro's in en om Europa. Zie www.joshendriks.nl
EU - SYRIALees hier het STATEMENT van de EU van 3 augustus 2016.
SYRIA ALARM STATEMENT
TUSSENVONNISDe Ondernemingskamer handhaaft de Commissie van Deskundigen. Zie ook www.joshendriks.nl
BRATISLAVA EU TOPDonald Tusk spreekt alle leiders in de EU landen om te zorgen voor een goede EU top waar spijkers met koppen geslagen worden.
DE VOLKSBANKSNS BANK GAAT VOORTAAN VERDER ALS DE VOLKSBANK DIE GERICHT IS OP DUURZAAM BANKIEREN. DE VOLGENDE STAP ZAL ZIJN HET ONDERBRENGEN BIJ CONGLOMERAAT The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. MET 300 MILJARD EURO KERNKAPITAAL. ZIE DAAROVER NIEUWSBERICHTEN.
DE VOLKSBANKTOEKOMSTPERSPECTIEF VAN DE GENATIONALISEERDE SNS REAAL
HET NIEUWE €50 BILJETIn het jaar 2017 komen de nieuwe biljetten van 50 euro. The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. 300 miljard euro.
BESCHIKKING HOGE RAAD Gedupeerden van de nationalisatie van SNS Reaal vragen onderzoek naar wanbeleid vanaf de beursgang in 2006. Toen was de koers 17 euro.
BESCHIKKING 1HOGE RAAD 4 NOVEMBER 2016
BESCHIKKING 2HOGE RAAD 4 NOVEMBER 2016
BEURSGANGJEROEN GAAT HET DOEN (UITERAARD)
ZEMBLA 1 februari 2017DEBAT TWEEDE KAMER OVER DE BROEDKAMER VAN DE BELASTINGDIENST 2 februari 2017
KABINET VRIJDAG 10 februari 2017 The Breeding Swan - Kabinet trekt investeringen los met oprichting invest-nl
NLFI NIEUWS 31 maart 2017 De advocaten van de belanghebbenden in de enquete-procedure bij de Ondernemingskamer leveren uiterlijk 5 april 2017 hun (aanvullende) stukken aan bij de Commissie van Deskundigen. Op 8 juni 2017 is de zitting in Amsterdam.
50 EURO BILJETThe Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - TCS Fund (300 MILJARD EURO)
ONDERNEMINGSKAMER ALL-IN SCHIKKING OP KOMST IN ZAAK SNS REAAL? The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - TCS Fund (300 miljard euro)
Zitting 8 juni 2017 Wat gebeurde er tussen 26 januari 2013 (DNB besluit) en 1 februari 2013 (Nationalisatie SNS Reaal)?
3 mei 2017 NLFIZie www.nlfi.nl en (de conclusie bij) het toekomstadvies.
The Breeding Swan KAPITAAL VERSTERKING BIJ EUROPESE BANKEN
ENQUETEPROCEDUREOp donderdag 8 juni 2017 is de zitting bij de Ondernemingskamer waar de belangenafweging aan de orde is wat betreft de enquete-verzoeken inzake SNS Reaal.
8 juni 2017 ONDERNEMINGSKAMER - SNS REAAL
SNS REAAL ENQUETE Lees de komende weken de artikelen over de financiele crisis die in 2007 uitbrak.
28 januari 2013PvdA wil af van 500 euro biljet.
The Breeding Swan - NIBCNIBC (100% J.C. Flowers) naar de beurs in Amsterdam
J.C. Flowers - NIBCNIBC (100% J.C. Flowers) naar de beurs in Amsterdam
Europees HofDuits constitutioneel hof verwijst zaak opkoopprogramma naar Europees hof
MARIO DRAGHI KAN HET OPKOOPPROGRAMMA VAN DE ECB DOOR DE BEUGEL?
25 augustus 2017SPEECH MARIO DRAGHI
SNS REAALOVERZICHT
NLFI PUBLICATIESStaat verkoop resterend belang in ASR
ASRGrootaandeelhouders ASR op 14 september 2017
VOLKSBANK Voortgangsrapportage september 2017 van NLFI inzake SNS Reaal. VOLKSBANK BLIJFT NOG TWEE JAAR EIGENDOM VAN DE STAAT DER NEDERLANDEN.
VOLKSBANKTelegraaf artikel over VOLKSBANK
VOLKSBANK TOEKOMSTPERSPECTIEF
LUZZY TENFUN STADSONTWIKKELAARSGemeenten gaan samenwerken met markt om één miljoen woningen te bouwen in Randstad
AAA STATUSHET NIEUWE KABINET ZORGT VOOR BEHOUD VAN DE AAA STATUS EN ZET NEDERLAND OP DE WERELDKAART
ENERGIETRANSITIE The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. wil NEDERLAND IN DE HOOFDROL BIJ WERELDWIJDE ENERGIETRANSITIE
NIEUW KABINET TOWARDS A SUSTAINABLE WORLD - IUS INTERNATIONAL UNIVERSITY FOR SUSTAINABILITY
NIEUW KABINETNEDERLAND OP DE WERELDKAART
AGREEMENTCONFIDENCE IN THE FUTURE
SNS REAAL Procedures bij de Ondernemingskamer. Beschikkingen worden verwacht in december 2017
Ralph Hamers CEO INGTHE FUTURE OF BANKING
Robert Oosthout De grootste bedreiging komt van Amazon ..........
PGGM SAMEN AAN DE SLAG OP WEG NAAR EEN KLIMAATNEUTRALE ECONOMIE
DOORBRAAK IN BONNNEDERLAND GAAT EEN HOOFDROL SPELEN - The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. - TCS Fund 300 MILJARD EURO BEURSGANG @EIB
IUS - KLM gebouwThe Breeding Swan - IUS International University for Sustainability - The Childrens Sustainability Fund - TCS Fund 300 miljard euro beursgang
KabinetBrief d.d. 27 november 2017 aan de Tweede Kamer over de toekomst van de economische en monetaire unie.
30 november 2017De Ondernemingskamer zal uitspraak doen over geheimhouding van conceptrapport SNS Reaal
SNS ReaalConceptrapport openbaar of achter gesloten deuren?
GEHEIMHOUDINGBinnen 14 dagen na de zitting van 30 november 2017 zal de Ondernemingskamer uitspraak doen op het verzoek van de Minister van Financien inzake geheimhouding van vertrouwelijke stukken uit het dossier SNS Reaal.
14 december 2017Concept rapport van Commissie van Deskundigen SNS Reaal is verzonden aan alle advocaten van alle belanghebbenden met het verzoek z.s.m. te reageren uiterlijk 14 februari 2018.
TRANSPARANTIE WINTDe advocaten hebben op 15 december 2017 het concept rapport van de Commissie van Deskundigen in de SNS zaak ontvangen.
DE VOLKSBANKBeantwoording schriftelijke vragen over toekomst van De Volksbank / SNS Reaal.
Financieel DagbladFD woensdag 20 december 2017. Experts: 'CVC-bod op SNS Reaal 'economisch superieur'.
ABNAMROPublicatie 21 december 2017 van NLFI
SNS ReaalOp 28 december 2017 heeft de ondernemingskamer aan alle advocaten van alle belanghebben laten weten dat is besloten de beschikkingen verder uit te stellen tot na 14 februari 2018. Tot die datum kan gereageerd worde op het concept rapport van de Commissie van Deskundigen. Alles zal vertaald worden in het Engels vanwege de internationale impact van de zaak.
De Volksbank Op dit moment is de Volksbank de enige bank die nog voor 100% in handen van de staat is. De Volkbank is ondergebracht bij NLFI (stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen). Als aandeelhouder bewaakt NLFI dat de Volksbank zich houdt aan de geldende regels voor goed ondernemingsbestuur (corporate governance). In aansluiting op de statuten van de Volksbank heeft NLFI met de Volksbank afgesproken dat de Volksbank de Nederlandse Corporate Governance Code toepast. De Volksbank legt hierover verantwoording af in het jaarverslag dat zij jaarlijks publiceert.
OndernemingskamerEnqueteprocedure. Na 14 februari 2018 wordt de beschikking verwacht.
HOGE RAAD 5 JANUARI 2018 Den Haag, 05 januari 2018 De box 3-heffing over verloren vermogen door de onteigening van aandelen door de Staat kan onder omstandigheden een individuele en buitensporige last zijn en daarmee onredelijk. Dit kan tot gevolg hebben dat de heffing in zijn geheel niet moet plaatsvinden. Dat schrijft advocaat-generaal René Niessen in zijn conclusie die vandaag is gepubliceerd. De belanghebbende belegde bijna zijn hele vermogen op 31 januari 2013 in aandelen SNS Reaal. Een dag later, op 1 februari 2013, onteigende de Staat de aandelen om de bank van de ondergang te redden. De man raakte daarmee nagenoeg zijn gehele vermogen kwijt. In de aangifte inkomstenbelasting over 2013 heeft de man zijn aandelenpakket voor box 3 per 1 januari 2013 opgenomen voor nihil, rekening houdend met de ontwikkelingen van een maand later. De Inspecteur hield vast aan de waarde van het vermogen op 1 januari. De man bezat op dat moment een vermogen van enkele tonnen. Hij moest rondkomen van een AOW-uitkering en een klein aanvullend pensioen. Door de box 3-heffing (vermogensrendementsheffing van 1,2%) raakte het besteedbaar inkomen van de man onder de armoedegrens. Doordat zijn vermogen op 1 januari te hoog was, had hij voor het jaar 2013 geen recht op huurtoeslag. De man was het met de berekening van de Inspecteur niet eens en startte een juridische procedure. Hij beriep zich op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden stelde hem in het gelijk. De staatssecretaris van Financiën ging tegen deze uitspraak in cassatie bij de Hoge Raad. Dat de man een groot deel van zijn vermogen verloor en met zijn inkomen zelfs beneden de armoedegrens is geraakt, brengt volgens de advocaat-generaal met zich dat het individuele belang te weinig gewicht heeft gekregen tegenover het algemeen belang. De vermogensrendementsheffing is voor de man daarom een individuele en buitensporige last. Dit kan anders zijn afhankelijk van de hoogte van de door de Staat uit te betalen schadevergoeding. Daarover loopt in deze zaak nog een civiele procedure. De advocaat-generaal adviseert de zaak naar een ander gerechtshof te verwijzen, zodat dat kan worden uitgezocht. Daarna moet opnieuw worden beoordeeld of sprake is van een individuele en buitensporige last. Als het verwijzingshof tot dat oordeel komt, moet de vermogensrendementsheffing in 2013 in zijn geheel niet worden geheven, adviseert de advocaat-generaal. Het is nog niet bekend wanneer de Hoge Raad uitspraak doet in deze zaak.
Mario DraghiHet antwoord op de schriftelijke vragen over het biljet van 500 euro is bekend bij Mario Draghi. Wij moeten nog heel even geduld hebben in verband met de vorming van The Childrens Sustainability Fund van 300 miljard euro (600 miljoen biljetten van 500 euro). Wij kijken uit naar de beschikkingen van de Ondernemingskamer en de ontwikkelingen met betrekking tot The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met 300 miljard euro kernkapitaal.
The Breeding Swan The Childrens Sustainability Fund (300 miljard euro) wil tegen 4% geld lenen aan Griekenland.
IUS Moneylaundering kills ........
FD CommentaarVraagtekens rond rol DNB en ECB bij ABN
Adriaan de GierDe Fortis schikking voor een bedrag van 1,3 miljard euro is rond. Wat mag je verdienen als je zo'n schikking voor elkaar hebt gekregen. De Ondernemingskamer buigt zich er over ..................
SNS ReaalAll-in schikking komt er aan. Het wachten is op de twee beschikkingen van de Ondernemingskamer. April?
RUIM 10 JAAR LATERDe all-in schikking inzake SNS Reaal komt na ruim tien jaar onderzoek en na diverse procedures bij onder andere de Hoge Raad en de Ondernemingskamer. 300.000.000.000 euro kernkapitaal beschikbaar voor de beursgang van The Breeding Swan EUROPOLIS N.V.
26 APRIL 2018 De Ondernemingskamer komt met de uitspraak in de zaak van SNS Reaal
WIJN & STAEL DE KOSTEN VAN EEN ENQUETEONDERZOEK ZOALS BIJVOORBEELD IN DE SNS ZAAK WAAROVER DE ONDERNEMINGSKAMER UITSPRAAK GAAT DOEN OP 26 APRIL 2018
SNS Reaal DESKUNDIGENRAPPORT 27 APRIL 2018 OVER SCHADELOOSSTELLING
The Breeding Swan Uiterlijk 29 juni 2018 te 16.00 uur reageert de Minister van Financien op het deskundigenbericht en vervolgens reageren (de advocaten van) belanghebbenden uiterlijk 14 september 2018 te 16.00 uur op de antwoordakte van de Minister van Financien.
SNS ENQUETEDe beschikking van de Ondernemingskamer wordt verwacht in de maand juni 2018.
ALL-IN SCHIKKING SNS REAAL OP KOMST ? Enquêteprocedure en aansprakelijkheidsprocedure Naast de schadeloosstellingsprocedure is de VEB een enquêteprocedure gestart zodat onderzoek kan worden gedaan naar mogelijk wanbeleid bij SNS voorafgaand aan de nationalisatie. De uitkomsten van een dergelijk onderzoek zijn van groot belang in een eventuele aansprakelijkheidsprocedure. In de enquêteprocedure is de beschikking een aantal maal uitgesteld. Nu wordt het oordeel in juni 2018 verwacht. Uit de beschikking volgt of onderzoek kan worden gedaan naar mogelijk wanbeleid. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen partijen cassatie instellen tegen de beschikking. Ook hier zal dus de nodige vertraging optreden en laat het definitieve oordeel nog enige tijd op zich wachten.
ABNAMROHet Financieel Dagblad reageert op 1 juni 2018 met een commentaar van de hoofdredacteur op de situatie bij ABNAMRO. Er moet rekening gehouden worden met de toekomst waarbij ABNAMRO zal opgaan in een groter geheel. Zie verder de eerdere berichten over de vorming van het fonds met 300 miljard euro kernkapitaal van The Childrens Sustainability Fund sinds 2007.
ABNAMRO en SNS Samen sterker door opname in beursgenoteerd conglomeraat The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. met 300 miljard euro kernkapitaal
SNS Reaal TOEKOMSTWij wachten op de beschikking van de Ondernemingskamer die op vrijdag 29 juni 2018 komt.
Beschikking uitgesteldOp vrijdag 29 juni 2018 berichtte de Ondernemingskamer dat in juli 2018 de datum bekend zal worden gemaakt waarop de beschikking gepubliceerd zal worden. Nog eventjes geduld dus.
2 juli 2018Minister-president Rutte brengt op 2 juli 2018 een bezoek aan president Donald J. Trump van de Verenigde Staten. De minister-president wordt door de president ontvangen voor een gesprek in de Oval Office in het Witte Huis. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neemt ook deel aan dat gesprek. Er zal onder meer gesproken worden over de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten, ontwikkelingen op het gebied van internationale handel en samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid. Aansluitend wordt met een bredere delegatie, waaronder vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven, met president Trump gesproken over de rol van Nederlandse bedrijven en Nederlandse investeringen in de Amerikaanse economie en de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Nederland is een van de grootste investeerders in de Verenigde Staten, en de Verenigde Staten is de grootste buitenlandse investeerder in Nederland. Jaarlijks wordt voor bijna 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen en diensten geëxporteerd naar Nederland. Andersom gaat dat om ongeveer 30 miljard dollar. In totaal ondersteunen de bilaterale handel en investeringen 825.000 Amerikaanse banen.
Wouter Bos Minister Hoekstra van Financiën informeert de Eerste en Tweede Kamer, mede namens de ministers van Economische Zaken en Klimaat en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, over het voornemen tot benoeming van drs. Wouter Bos als voorzitter van de raad van bestuur (CEO) van Invest-NL vanaf het moment van oprichting van de naamloze vennootschap. Om de opbouwfase te ondersteunen is de heer Bos gevraagd om vanaf 29 oktober reeds met zijn werkzaamheden te starten. Dit biedt hem bovendien de mogelijkheid om de strategie en visie van Invest-NL mede vorm te geven.
The Breeding Swan Wij wachten op de beschikking van de Ondernemingskamer …………...
Joint statement The two leaders underscore their commitment to expanding trade and investment. The Netherlands is one of the largest foreign direct investors in the United States, and the United States enjoyed a nearly $24 billion trade in goods surplus with the Netherlands in 2017. The two leaders support Prime Minister Rutte’s stated ambition that Dutch trade and investment will support one million jobs in the United States in the coming years, up from the estimated 825,000 in 2018. President Trump is also pleased to welcome the Dutch Government’s plan to open a fifth Consulate General in Atlanta, Georgia. The two countries also resolved that the Netherlands will co-host the Ninth Global Entrepreneurship Summit, where American entrepreneurs and investors can connect with international counterparts. This is the first time the event will be held in the European Union.
BeschikkingOp donderdag 26 juli 2018 komt de lang verwachte beschikking van de Ondernemingskamer in de procedure inzake SNS Reaal ENQUETE. Zie ook www.veb.net
300.000.000.000 euro600 miljoen biljetten van 500 euro The Childrens Sustainability Fund
Staat is aan zetStaat gaat als meerderheidsaandeelhouder van ABNAMRO laten weten wat de toekomst brengen zal. Zie www.nlfi.nl en www.abnamro-aandeelhouders.nl
MegaschikkingDe Ondernemingskamer heeft de schikking inzake Fortis verbindend verklaard.
Vrijdag 13 juli 2018Uitspraak Ondernemingskamer inzake Fortis. Verbindendverklaring schikking 1,3 miljard euro.
RFS Holdings De Minister van Financien informeert de Kamer over ontwikkelingen bij RFS Holdings B.V. (RFS). RFS is het voormalige consortium van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander dat in 2007 gezamenlijk ABN AMRO heeft overgenomen. De Nederlandse staat heeft bij de nationalisering van Fortis/ABN AMRO in 2008 de plaats van Fortis in het consortium overgenomen.
VOLKSBANK NLFI heeft, zoals in zijn op de website gepubliceerde 'beleid uitoefening aandeelhoudersrechten' is toegelicht, de wens als aandeelhouder duurzaam en verantwoord ondernemen vorm te geven. Daarom wil NLFI ten eerste in deze brief de aandacht richten op de duurzame ontwikkelings-doelstellingen. De Volksbank kiest er reeds voor om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor de toekomst en stelt zich hierbij onder meer ten doel zijn balans klimaatneutraal te maken.1 Er zijn door de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Do's geformuleerd. Dit betreft een universele oproep van de Verenigde Naties om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen tegen 2030 vrede en welvaart kennen.2 NLFI roept de Volksbank op de voor haar beleid meest relevante Do's te identificeren en na te gaan op welke wijze deze Do's kunnen worden betrokken in de duurzaamheidsdoeleinden die de Volksbank zichzelf stelt. NLFI verzoekt de Volksbank over haar analyses ter zake en de vertaalslag naar haar eigen duurzaamheidsdoeleinden te rapporteren.
PGGMThe European Action Plan on Sustainable Finance is part of the EU’s initiatives to mobilise private capital around the Paris climate objectives. In combination with strong policy measures, institutional investors can clearly play a role in meeting these objectives by the way they manage the pension savings of millions. The Action Plan is looking to create standards and incentives for sustainable investing. Dutch pension funds have broad experience in this area and are actively contributing to the debate. As a recently appointed member of the European Commission Expert Group on Sustainable Finance I see a unique opportunity to share our knowledge and represent the interests of 5.5 million Dutch pension participants with assets worth 1,340 billion euro.
ObligatiesStichting Euro Management Consortium gaat als 100% aandeelhouder in DE KONINGSTOREN B.V. converteerbare obligaties uitgeven.
ONEX Founded in 1984, Onex is one of the oldest and most successful private equity firms. Today, we have approximately $32 billion of assets under management, including Onex’ proprietary capital of $6.7 billion. Through Onex Partners and ONCAP private equity funds, we acquire and build high-quality businesses in partnership with talented management teams. Through Onex Credit, we invest in non-investment grade debt through credit funds and collateralized loan obligations. Onex invests its capital together with capital from investors from around the world, including public and private pension funds, sovereign wealth funds, banks, insurance companies and family offices. Onex earns management fees on approximately $21 billion of assets under management and has the opportunity to share in the profits of its investors through carried interest and incentive fee participation. This provides Onex enhanced returns from its investment activities. We do not raise pools of capital in which we are not an investor.
N.V. i.o. Zie ook de andere berichten over The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. i.o. De beschikking van de Ondernemingskamer inzake SNS Reaal ENQUETE zal op donderdag 26 juli 2018 openbaar gemaakt worden.
26 juli 2018 Onderzoek bestrijkt gehele periode vanaf beursgang in 2006 tot aan nationalisatie in 2013. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft op verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een omvangrijk onderzoek gelast naar het beleid en de gang van zaken bij SNS over de periode voordat de voormalige bank-verzekeraar door de staat werd genationaliseerd. De Ondernemingskamer acht mogelijk wanbeleid aanwezig en stelt in zijn beschikking van vandaag dat er een maatschappelijk belang bestaat bij het verkrijgen van openheid van zaken over het beleid en de gang van zaken bij SNS alsmede bij een eventueel oordeel van de rechter daarover. Het onderzoek is gelast over de periode vanaf 1 juli 2006 tot 1 februari 2013, de dag waarop het SNS-concern werd genationaliseerd.
European Action PlanThe European Action Plan on Sustainable Finance is part of the EU’s initiatives to mobilise private capital around the Paris climate objectives. In combination with strong policy measures, institutional investors can clearly play a role in meeting these objectives by the way they manage the pension savings of millions. The Action Plan is looking to create standards and incentives for sustainable investing. Dutch pension funds have broad experience in this area and are actively contributing to the debate. As a recently appointed member of the European Commission Expert Group on Sustainable Finance I see a unique opportunity to share our knowledge and represent the interests of 5.5 million Dutch pension participants with assets worth 1,340 billion euro.
Stijgende lijnOpvoeding en onderwijs vormen de basis van onze samenleving wereldwijd. Als wij onze planeet als woonplaats van 10 miljard mensen willen redden is actie geboden. Iedereen kan meedoen in de reddingsoperatie via de beurs. Wouter Bos gaat aan de slag.
Bright Horizons Opvoeding en onderwijs vormen de basis van onze samenleving wereldwijd. Als wij onze planeet als woonplaats van 10 miljard mensen willen redden is actie geboden. Iedereen kan meedoen in de reddingsoperatie via de beurs. Wouter Bos gaat aan de slag.
SNS ReaalOndernemingskamer benoemt onderzoekers.
The Breeding SwanVraag 7 en 8 Bent u bereid de DNB en de ECB te verzoeken speciale aandacht te geven aan de rolvan specifiek het 500 eurobiljet in toekomstige onderzoeken naar het gebruik van eurobiljetten,in het bijzonder met betrekking tot de (internationale) criminaliteit? Acht u het mogelijk dat op basis van dergelijke onderzoeken en nieuwe inventarisatie(s)besloten kan worden tot het terugbrengen van het aandeel 500 eurobiljetten in de contantegeldhoeveelheid, bijvoorbeeld door de omloop te maximeren als percentage van de totalewaarde van de contante geldhoeveelheid of het gebruik van het biljet alsnog te heroverwegen? Antwoord 7 en 8 Ik ben bereid DNB en ECB te verzoeken speciale aandacht te geven aan de rol van specifiekhet € 500-biljet in toekomstige onderzoeken naar het gebruik van eurobiljetten, inhet bijzonder met betrekking tot de (internationale) criminaliteit. Ik kan niet vooruitlopen op de uitkomsten daarvan en eventuele gevolgtrekkingen tenaanzien van het in omloop brengen van biljetten van € 500.
600 miljoen biljetten De 600 miljoen biljetten van 500 euro worden geconverteerd in participaties in het fonds van 300 miljard euro The Childrens Sustainability Fund TOWARDS A SUSTAINABLE WORLD
FASTNED Luister naar de visie van Bart Lubbers, oprichter van Fastned, over de financiering van de revolutie in de wereld van de electronische auto en de daarbij behorende opbouw van netwerken van oplaadstations wereldwijd.
STAAT IN CASSATIEOm te voorkomen dat DE VOLKSBANK betrokken wordt in de enquete inzake SNS Reaal gaat de staat in cassatie.
Schriftelijke vragenHet antwoord op de laatste vragen over de biljetten van 500 euro.
SchikkingStuurt de Staat aan op een schikking in de SNS procedure i.v.m. toekomst van de Volksbank www.devolksbank.nl
Compensatie SNS Reaal28 maart 2019 besluit Ondernemingskamer
500 euro banknoteGrace period
KLM / Air FranceDe gezamenlijke toekomst van KLM en AIR France met een wereldwijd netwerk zal worden bepaald door het leggen van relaties die in de luchtvaart gaan zorgen voor het aanpakken van de grote uitdagingen waar de wereld mee te maken heeft en de financiering van de projecten op het gebied van ENERGIETRANSITIE. De komende periode wordt duidelijk hoe Nederland daarbij een grote rol speelt zoals die jarenlang in stilte is bepaald en uitgebroed. Den Haag krijgt met IUS International University for Sustainability een taak als coordinator. Het oude KLM gebouw wordt een thuishaven zoals Albert Plesman die voor ogen had. www.plesmanduin.nl Zie ook NL Invest onder leiding van Wouter Bos en The Breeding Swan (TCS Fund van 300 miljard euro).
Kamerbrief NL Invest In 2019 kan het verband worden gezien tussen de diverse thans bekend geworden strategische keuzes die Nederland in een positie brengen op wereldschaal te opereren als het gaat om de oplossing voor de grote uitdagingen ( o.a. klimaat en energie.)
TOEKOMSTVISIEVolg de komende dagen, weken en maanden het nieuws over de effecten …………..
Mark Rutte en Europa als grote wereldspelerAchter de schermen wordt verder gewerkt ……...
ENECODe miljarden euro's voor de aankoop van ENECO worden op onorthodoxe wijze bijeengebracht via de Stichting Den Haag Fossielvrij.
ONDERZOEKVolg hier het nieuws over de aankoop-procedure en de kandidaatkopers die zich hebben gemeld.
DE WEDERGEBOORTE VAN EUROPAOpen brief aan alle Europeanen.
EUROPAGaan Emmanuel Macron en Mark Rutte de wedergeboorte van ons Europa in gang zetten via een geheime strategie? (KLIMAAT en ENERGIE)
WOPKE HOEKSTRASchaakspel in Europa
DE VOLKSBANK Nederland gaat voorop in de ENERGIETRANSITIE.
GEHEIME OPERATIEKLM Air France heeft brede gezamenlijke strategie ook wat betreft innovaties, klimaat en energietransitie.
VLIEGTAKS De luchtvaatsector is aan zet.
ENERGIETRANSITIEDe politici zijn niet staat het probleem van de financiering van de energietransitie wereldwijd op te lossen als nu niet onmiddellijk het besef doordringt dat daarbij het TCS Fund ( 300 miljard euro privaat kapitaal ) nodig is. Het TCS Fund ontstaat door de conversie van de thans in omloop zijnde 600 miljoen biljetten van 500 euro, zijnde renteloze obligaties aan toonder in obligaties met rente op naam. Zie de brief daarover van de Rijksvoorlichngsdienst van begin 2011 namens Minister President Mark Rutte en zie de andere berichten daarover zoals de beantwoording van schriftelijke vragen gesteld door Henk Nijboer aan de Minister van Financien (destijds Jeroen Dijsselbloem) in maart 2013, direct na de nationalisatie van SNS Reaal. De media hebben tot op heden niet of nauwelijks aandacht besteed aan die oplossing van het vraagstuk van de financiering van de energietransitie. Nu het verkiezingstijd is zal de politiek zich duidelijk moeten uitlaten over het vraagstuk van de financiering met privaat geld. Welke journalist gaat ermee aan de slag zodat de debatten over het onderwp KLIMAAT en ENERGIE hout snijden en de kiezer weet welke partij zijn of haar stem verdient. Is dat dan toch de VVD, de partij van Mark Rutte. Wat gaan de klmaattreuzelaars doen?
KLIMAATMARS Stromende regen op zondag 10 maart 2019. Volg hier de klimaatmars.
40.000 mensenOproep ………..
VLIEGTUIG of TREIN De discussie over de VLIEGTAX gaat verder.
28 maart 2019 SNS ReaalOp 28 maart 2019 wordt de langverwachte beschikking van de Ondernemingskamer openbaar. Zie de eerdere berichten over de gevoerde procedures in de zaak SNS Reaal. Zoek ook via www.google.nl met de zoekterm SNS Reaal.
BankbiljettenZie het nieuws over het biljet van 500 euro en wat daar mee gaat gebeuren.
Mario DraghiWat gaat er met het geld gebeuren?
Reken je mee ....Rekenmeesters aan het werk .......
EffectenHou de effecten in het oog .......
Energieakkoord 12 maart 2019Door de bomen het bos zien.
Mark RutteRuk naar links? Of strategisch spel om draagvlak te krijgen voor klimaatakkoord? Alle kranten schrijven er iets over.
Realisme in Den Haag Den Haag gaat aan de slag met het mooi en schoon maken van de hele stad. Is er een doorbraak in de bewustwording over de uit te voeren plannen inzake klimaat en energie? Is men het eens over de financiering?
PLESMAN Het KLM gebouw wordt omgetoverd. www.plesmanduin.nl
100 jaar luchtvaart 100 jaar Nederlandse luchtvaart De koning slaat een munt, de minister krijgt een postzegel. Deze donderdag begint de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland met een evenement in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. KLM, GKN Fokker en NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) bestaan dit jaar alle drie 100 jaar. Later dit jaar vieren ze ook nog eigen jubilea. Het accent van de viering ligt op verduurzaming van de luchtvaart. Studenten hebben voorstellen voor innovatie ingediend, het winnende idee wordt bekroond. De locatie voor de viering is toepasselijk. Op een terrein aan de Papaverweg, niet ver van het Eye Filmmuseum, vond in augustus en september 1919 de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) plaats. Initiatiefnemer Albert Plesman wilde het Nederlandse publiek enthousiast maken voor de luchtvaart, nadat Nederland door de neutrale positie in de Eerste Wereldoorlog een achterstand had opgelopen. De ELTA was de opmaat voor de oprichting van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij door Albert Plesman, de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek door Anthony Fokker en de Rijkstudiedienst voor de Luchtvaart, aanvankelijk bedoeld om de veiligheid van de militaire luchtvaart te bevorderen. Fokker Technologies in Papendrecht is nu onderdeel van het Britse bedrijf GKN Aerospace. Kennisinstituut NLR noemt zichzelf Netherlands Aerospace Center. KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder de oorspronkelijke naam actief is.
LevenslangMark Rutte blijft in het torentje. Liefst levenslang.
ENERGEIA We bespreken het verder nog ....
EEN NIEUW TIJDPERK Kies voor een nieuw tijdperk .........
SAMENWERKINGOp 20 maart 2019 heeft de kiezer laten zien dat verandering nodig is. Daarbij is samenwerking de sleutel tot succesvol beleid.
WITWASSENSchriftelijke vragen …..
21 maart 2019Hoe noemen we deze lente?
INNOVATION Europe The EU has proven that it is able to design effective and successful instruments that have the ability to mobilize private capital and boost innovation. Such instruments will need to be reinforced and scaled-up, and designed in such a way as to reduce fragmentation, maximize the catalytic effect and attract private capital. With the new budgetary period on the horizon and negotiations in full swing, this is the time to take European innovation policy to the next level.
Beschikking 28 maart 2019Onteigende SNS-beleggers krijgen wél compensatie. Bijna zes jaar heeft het geduurd, maar nu is de Minister van Financiën om: aandeelhouders en obligatiehouders van SNS Reaal krijgen toch een vergoeding voor de onteigening van hun effecten. De Ondernemingskamer zal binnenkort bepalen hoe hoog de uitkering zal zijn. Een klucht, opportunistisch handelen en processuele trucjes. De verwijten die de Minister van Financiën te verwerken kreeg waren hard, maar unaniem gedragen door alle partijen die namens gedupeerde beleggers optraden tijdens een zitting van de Ondernemingskamer afgelopen donderdag. De harde kritiek op het optreden van de minister en zijn advocaten werd gedaan tijdens de mondelinge behandeling van een deskundigenrapport over schadeloosstelling van beleggers die zijn onteigend tijdens de nationalisatie van SNS Reaal in februari 2013. Het rapport is door alle partijen in concept gezien en schriftelijk becommentarieerd. De zitting bood gelegenheid de opmerkingen op het rapport toe te lichten. Compensatie Volgens de wet moet de Minister van Financiën, namens de Staat, beleggers compenseren voor onteigende stukken en vanaf het begin is het aanbod van de Minister duidelijk geweest: nul euro. De VEB en een aantal andere partijen zijn naar de rechter gestapt om die opstelling te betwisten. Uiteindelijk is het aan de raadsheren van de Ondernemingskamer (OK) om te bepalen wat een faire vergoeding is voor de onteigende stukken. Om een afgewogen oordeel te kunnen geven heeft de OK eerder drie onafhankelijke deskundigen benoemd die de uiteindelijke waarde van onteigende aandelen en andere beleggingsinstrumenten te bepalen. Mede door de nodige juridische bezwaren van de Minister duurde het tot december 2017 voordat de drie deskundigen hun conceptrapport konden presenteren. Daaruit bleek dat de vereiste compensatie voor -met name- obligatiehouders SNS kan oplopen tot een miljard euro. Verhelderend gesprek Honderden pagina’s aan commentaar hebben de advocaten van de Minister ingediend op het deskundigenrapport, waarbij de conclusie steeds was dat het kapitaaltekort bij SNS Reaal op het moment van nationalisatie dusdanig was dat van compensatie – anders dan niks – geen sprake kon zijn. Een korte vraag- en antwoordronde tussen de raadsheren van de OK en de deskundigen tijdens de zitting maakte duidelijk dat die opstelling niet langer valt vol te houden. Het scenario waarop de Minister de waarde van onteigende effecten had gebaseerd, bleek domweg niet juist: de deskundigen kwamen miljarden hoger uit. Uiteindelijk kon de advocaat van de Minister niet anders dan toegeven dat er compensatie gaat volgen. Pogingen van de Minister om verder onderzoek te doen – met alle verdere vertraging van dien – lijken weinig kans te maken. Uiterlijk op 28 maart 2019 zal de OK uitspraak doen. Dan zal blijken of zij de conclusies van de deskundigen volgt. In een eerder stadium heeft de OK al laten weten dat een vergoeding van nul euro niet volstaat. Sinds 30 november 2018 heeft de OK hierin een opmerkelijke medestander: de Minister van Financiën. Nog een procedure De VEB heeft in de zaak SNS nog een andere procedure lopen. Het gaat om een enquête-onderzoek naar de oorzaken van het debacle bij de bankverzekeraar. Onderzoekers zijn dit najaar begonnen met hun onderzoek en denken medio 2020 met conclusies te komen. De uitkomsten van dit oorzakenonderzoek kunnen een opstap zijn naar verdere compensatie van gedupeerde beleggers.
Beschikking uitgesteld tot 16 april 2019 In bovengenoemd dossier kan ik u berichten dat de Ondernemingskamer de beschikking heeft aangehouden tot 16 april 2019.
Positie ING ING dreigt weggestuurd te worden als huisbankier Rijk vanwege witwasaffaire Huisbankier moet opnieuw meedingen, maar justitiële transactie wegens wetsovertreding wordt uitsluitingsgrond.
HuisbankierING niet langer huisbankier. Zie de diverse berichten daarover in de media.
28 maart 2019Belastingontwijking Op donderdag 28 maart 2019 spreekt de vaste commissie voor Financiën van 10.00 uur tot 12.00 uur over maatregelen tegen belastingontwijking.Omvang geldstromen Belastingontwijking in Nederland wordt vaak in verband gebracht met omvangrijke financiële stromen die multinationals met behulp van brievenbusfirma’s door Nederland laten lopen. Het bureau SEO Economisch Onderzoek (SEO) heeft voor het ministerie van Financiën onderzocht welke geldstromen er via bijzondere financiële instellingen (bfi’s, vaak brievenbusfirma’s genoemd) door Nederland lopen en deze verdeeld naar herkomst en bestemming. Volgens SEO vloeide er in 2016 circa 196 miljard euro aan dividend, rente en royalty’s Nederland binnen en circa 199 miljard euro dividend, rente en royalty’s Nederland weer uit. Van die 199 miljard euro uitgaand ging tussen de 18 en 22 miljard euro naar landen die 0% of maximaal 7% winstbelasting heffen, de zogenaamde laag belastende jurisdicties. Omvang belastingontwijking Het is, bijvoorbeeld bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), bekend hoeveel belasting er momenteel in landen wordt betaald, maar het is onbekend hoeveel er per land betaald zou worden zonder kunstmatige structuren om belasting te ontwijken. Dat komt onder andere doordat er (nog) geen betrouwbare data op bedrijfsniveau zijn. Toch hebben internationale organisaties beredeneerde schattingen gedaan van de belastingontwijking op wereldschaal. De OESO schat dat er jaarlijks tussen de 100 en 240 miljard dollar aan belasting wordt ontweken door het kunstmatig verplaatsen van winsten van hoger naar lager belastende landen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schat dat er in 2016 circa 123 miljard dollar aan belasting is ontweken en de United Nations on Trade and Development UNCTAD heeft geschat dat ontwikkelingslanden 90 tot 120 miljard dollar per jaar mislopen. Het kabinet heeft aan de Tweede Kamer een overzicht gestuurd van de maatregelen tegen belastingontwijking via Nederland die in 2018 en latere jaren worden genomen.
Ondernemingskamer27 maart 2019 Geachte dames en heren, In onderhavige zaak is u bij brief van 4 december 2018 gemeld dat de Ondernemingskamer ernaar streeft om uiterlijk op donderdag 28 maart 2019 uitspraak te doen. Het gaat echter niet lukken om op die datum een beschikking te geven. De Ondernemingskamer streeft er thans naar om uiterlijk opdinsdag 16 april 2019 uitspraak te doen in onderhavige zaak. Secrêtaris van de Ondernemingskamer
Klimaatwet De nieuwe Eerste Kamer komt voor het eerst bijeen op 11 juni. Als de partijen in de senaat hetzelfde stemmen als in de Tweede Kamer zal de Klimaatwet ook in de nieuwe samenstelling overigens een grote meerderheid halen: de wet zou dan de steun krijgen van meer dan 50 van de 75 Kamerleden.
PeilMark Rutte is aan zet.
Shell krijgt adempauzeShell kan laten zien wat haar visie is.
PLESMANPARQPLESMANPARQ community ziet voldoende projecten die om financiering vragen bij de samenwerkende financiele partijen en banken. www.plesmanduin.nl
PLESMANPARQ COMMUNITYNeelie Kroes adviseert Mark Rutte
Met wortel en tak uitroeienMinister Hoekstra pakt het aan
JubileumGenootschap Hoofdredacteuren
SNS REAAL Wij verwachten op 16 april 2019 de (uitgestelde) beschikking van de Ondernemingskamer.
HOGE RAADArrest van 4 november 2016
600 miljoen biljetten 500 euroWat doen we met die 300 miljard euro privaat kapitaal?
DE VOLKSBANKIs er plaats voor ABNAMRO (Meerderheidsbelang van de Staat der Nederlanden) in de nieuwe strategie van De Volksbank als het gaat om het TCS Fund van 300 miljard euro ter financiering van de energietransitie-wereldwijd?
WaterstofVolkskrant 15 april 2019
BeschikkingOndernemingskamer 16 april 2019 inzake SNS Reaal
Verder onderzoek Het CVC scenario was geschikt om de nationalisatie van SNS Reaal op 1 februari 2013 te voorkomen en is de basis om een stevig fundament te leggen als het gaat om nieuw toekomstperspectief.
PubliciteitNa de beschikking van de Ondernemingskamer ontstaat publiciteit …...
NIBCToen, nu en straks …..
AanbevelingenBanken gezamenlijk in actie
500 euro biljet nieuwsWat voeren de banken in hun schild wat betreft de samenwerking inzake The Childrens Sustainability Fund ( 300 miljard euro ).
Verder nieuwsWereldnieuws..... Let op de artikelen vanaf Pasen 2019.
Zo begon hetDE HISTORISCHE BRIEF VAN MARK RUTTE. Achter de schermen is van alles voorbereid vanaf het begin van 2011.
Bekijk de video Nederland speelt een bijzondere rol
Stoppen met 500 euroLaatste landen stoppen
Gij zult ......Pasen 2019
Shell 17 WOB verzoeken
TESLAconverteerbare obligaties
SoefismeJohan Witteveen overleden (97 jaar)
500 euroi biljet schrappenHet biljet van 500 euro moet zo snel mogelijk ongeldig worden gemaakt omdat het een handzaam betaalmiddel is voor criminelen. Dat zegt Theo Akse, teamleider bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU).
FIUNationaal & Internationaal Nationaal is de FIU-Nederland volgens de Wwft wetgeving aangewezen als enige dienst in Nederland bij welke de meldplichtige instellingen hun ongebruikelijke transacties dienen te melden. FIU-Nederland is organisatorisch ondergebracht bij de nationale politie en is een zelfstandig orgaan van de Staat der Nederlanden. Internationaal maakt FIU-Nederland deel uit van een wereldwijd netwerk van FIU's. Dit doet zij via de 159 FIU's vanuit de Egmont groep, het Europese netwerk van FIU's en FIU.NET.
Piet LieftinckPiet Lieftinck gaf in 1945-al-voorbeeld-met-zijn-tientje
Jan NooitgedagtVoortgang NL Invest onder leiding van Wouter Bos
Biodiversiteit in gevaarPlanten- en diersoorten op aarde nemen in zo'n rap tempo af, dat ook het menselijk leven wordt bedreigd. Dat komt naar voren uit een groot wetenschappelijk onderzoek naar de biodiversiteit op aarde van Ipbes, een aan de Verenigde Naties gelieerde organisatie. Een miljoen van de naar schatting acht miljoen soorten worden de komende decennia met uitsterven bedreigd. De wetenschappers van Ipbes bekeken voor hun onderzoek meer dan 15.000 studies. Hun eindrapport verschijnt vandaag in Frankrijk. Daaruit blijkt dat soorten nu tientallen tot honderden keren sneller uitsterven dan gemiddeld de afgelopen tien miljoen jaar. "Biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen vormen het belangrijkste vangnet voor het menselijk leven", zegt medevoorzitter Sandra Díaz van Ipbes. "Dat vangnet staat op knappen." Daarmee staan ook vrede en veiligheid op het spel, stellen de onderzoekers.
Urgent……………...
Our planet video
Bright HorizonsProgram Climate Change
Wereldwijd actie Doe mee
Louise VetUrgenda ………...
Biodiversiteit„De schepping is voor onze ogen als een prachtig boek, waarin alle schepselen, groot en klein, als letters zijn, die ons te aanschouwen geven wat van God niet gezien kan worden, namelijk Zijn eeuwige kracht en goddelijkheid.” Zo bezien is het uitsterven van planten en dieren wel heel dramatisch. Bij elke soort die uitsterft (en dat dreigen er dus één miljoen te worden) telt het ”boek der natuur” een letter minder om van Gods grootheid te getuigen.
TCS FundMogelijkheden voor deelname in de redding van de biodiversiteit van onze planeet
Pedagogisch beleidJulia Kinderopvang werd via Kindergarden onderdeel van het beursgenoteerde Bright Horizons
BronovoChris Oomen (70) wil Bronovo ziekenhuis overnemen.
Hoofdpersonen SNS ReaalWaarom willen de te onderzoeken hoofdpersonen dat gespreksverslagen niet openbaar worden?
VEB - onderzoek SNS ReaalBron VEB www.veb.net Voorkomt Jerry Hoff dat het onderzoek wordt stilgelegd?.Zie zijn brief van 23 mei 2019. www.veb.net
Wopke HoekstraNieuws over groen geld en onze aarde
Ons land in onze wereldWat verandert er?
Mega kinderopvang Het Amerikaanse beursgenoteerde Bright Horizons ( o.a. Kindergarden ) is in 2019 verder in het vizier gekomen van TCS Fund ( The Childrens Sustainability Fund ). Er wordt verder gewerkt aan diverse overnames in de kinderopvang branche om sterker te worden en te werken aan duurzame groene huisvesting van kinderopvang en scholen, all-in groene enclaves met o.a. educatieve programma's op het gebied van biodiversiteit en klimaat en kinderen spelenderwijs te kunnen betrekken bij onze toekomst op een gezonde aarde waar duurzaamheid prioriteit krijgt.
Waterland Waterland nam in 2000 de aandelen in Catalpa over en zorgde voor de eerste impulsen (o.a. Estro) voor de huidige strategie in de sector kinderopvang.
Toekomst kinderopvangRijksoverheid bezorgd over personeelstekorten
Wereldbevolkingvan 7,5 naar 11 miljard? Wie gaan in de toekomst zorgen voor kinderopvang, opvoeding en onderwijs wereldwijd?
TCS Fund ( 300 miljard euro) Strategische partners zoeken contact om in te kunnen spelen op de snelle ontwikkelingen ( overnames, fusies, concentraties ) terwijl er miljarden kinderen geboren worden in de komende jaren. Nederland speelt inmiddels een hoofdrol.
Wie gaat het doen?Welke rol wil en kan Onex samen met Waterland spelen in de uitvoering van de plannen van TCS Fund op het gebied van kinderopvang wereldwijd.
Persbericht NavitasHet begin van verdere concentraties …..
Allen & Overy Er gaat nog veel gebeuren in de kinderopvang. Zie ook Bright Horizons - Kindergarden in contact met Onex - KidsFoundation. En zie TCS Fund (300 miljard euro) The Childrens Sustainability Fund.
KAMERVRAGEN Wij wachten op de antwoorden
WERELDBEVOLKINGUiteraard past bij alle uitkomsten van de VN-bevolkingsprognose wel de nodige voorzichtigheid: hoe verder in de toekomst, hoe onzekerder de uitkomsten. De toekomstige omvang van de wereldbevolking wordt het meest bepaald door de verwachtingen over de ontwikkelingen van het aantal kinderen dat zal worden geboren. In de VN-prognose wordt een voortgaande daling van de geboortecijfers voorzien: van wereldwijd gemiddeld 2,5 kinderen per vrouw nu naar 2,2 rond 2050 en 2,0 rond 2100. De verschillen tussen de continenten zijn echter groot: in bijvoorbeeld Afrika van 4,7 kinderen per vrouw nu naar 3,1 rond 2050 en in Azië van 2,2 nu naar 1,9 rond 2050. En dat geldt ook voor individuele landen: in bijvoorbeeld Nigeria van 5,7 nu naar 3,5 rond 2050, in India van 2,4 naar 1,9 en in China juist iets omhoog van 1,6 naar 1,75.
Ivanka TrumpCongres in Den Haag biedt interessante mogelijkheden..
inspiratiehet raadsel van de tijd
Praten moet welIn de SNS zaak volstaat schriftelijk antwoorden niet. Er zal gepraat moeten worden zegt de rechter.
Kopstukken bevraagd De VEB zal mede namens een of meer van haar leden van de diverse SNS kopstukken een verdere mondelinge toelichting vragen op bepaalde documenten uit het SNS dossier zoals stukken van voor de nationalisatie op 1 februari 2013. Zie daarover o.a. ook de beschikking van de Ondernemingskamer van 4 juni 2019.
Nieuws SNS ReaalBij het onderzoek naar mogelijk wanbeleid rond de ondergang van SNS Reaal kunnen voormalige bestuurders en commissarissen niet volstaan met schriftelijke beantwoording van vragen. De onderzoekers mogen daarnaast verslagen van de verhoren aan het onderzoeksverslag hechten. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaald. Het gaat om de slepende zaak van beleggers die bij de nationalisatie van het financiële concern in 2013 met lege handen achterbleven. De Ondernemingskamer besloot eerder tot een zogeheten enquête om alles nog eens goed uit te zoeken. Er was vervolgens veel juridisch gesteggel, onder meer over de verhoren van de betrokkenen. Het ministerie van Financiën nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het concern zou omvallen. Beleggers bleven met lege handen achter omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn. Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten naar de rechter. De Ondernemingskamer oordeelde al eens dat beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Maar de Hoge Raad stelde later dat dit besluit moest worden heroverwogen. Een wanbeleidprocedure bij de Ondernemingskamer is voor aandeelhouders vaak een belangrijke stap om alsnog een schadevergoeding los te peuteren. Indien de gespreksverslagen aan het onderzoeksverslag worden gehecht, zijn zij daarmee overigens niet openbaar. Na voltooiing van het onderzoek beslist de Ondernemingskamer over het al dan niet openbaar maken van het onderzoeksverslag en de bijlagen. Bron: ANP
VEBSNS kopstukken
Ondernemingskamer Beschikking SNS Reaal
NL Invest N.V. 300 miljard euro akkoord
Kinderopvang groeitBericht van Rijksoverheid.
Schepperonze echte wereld
Plesmanduinsamen werken & uniek samen wonen PLESMANPARQ
Amsterdamwie volgt?
ontspanningchopin
Andreas Vollenweiderterug in de tijd
spiritueel netwerk onverwachte gebeurtenissen CRISIS en KANS
shivatransitie afbraak en opbouw naar de nieuwe wereld
jezelf vindenbeetje gek
maximaallen bijeen
29 juni waarheid
500 europlan naar Tweede Kamer
TCS FundKabinet
insectende wonderen tijdens de wandeling
Nederland voorop ...veel aandacht voor de plannen
schaalvergroting kinderopvangvragen over grote fusies in de kinderopvang
wonderbaarlijkwonderen bestaan
Michael Gorbatjsovworld peace
club van rome Wat nu? Kabinet besluit op 1 juli 2019 tot implementatie van The Childrens Sustainability Fund van 385 miljard euro om redding te kunnen brengen. Green Cross International (GCI) is in 1993 opgericht door Michael Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet Unie en ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990. Met Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten is Green Cross Nederland (GCNL) in 1994 formeel toegetreden tot GCI. Dit vond plaats in Den Haag in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Inmiddels heeft Green Cross International anno 2019 in 27 landen actieve afdelingen. Milieu- en duurzaamheidsorganisatie Green Cross Nederland (GCNL) heeft na 25 jaar besloten zich opnieuw aan het Nederlandse publiek te presenteren en nodigt daarbij belangstellenden van harte uit om de organisatie en zijn projecten financieel te steunen. De missie van GCNL is het bevorderen van een waardenverandering die een transitie naar een duurzame, vreedzame samenleving en naar een veilige toekomst voor de aarde en al haar bewoners mogelijk maakt.
impactfollow up
sustainability worldwidenext world
noodtoestand klimaatSteden sluiten zich aan. Hulp van The Childrens Sustainability Fund.
waarom zetten we kinderen op de aarde?Zie na 1 juli 2019 testament.dossier
Deutsche BankLehman Brothers
reddingjongeren willen de aarde redden
klimaatfinanciele sector ondertekent klimaatakkoord
rustrust
geen zorgen?global heating ... Alarmerende taal kan ook verkeerd uitpakken, vindt ze. “Het kan verlammend en deprimerend werken. Mensen staan dan juist niet open voor de boodschap. Ze schieten in de weerstand en denken: ik ga lekker vliegen en vlees eten, nu het nog kan. Terwijl je met een dag minder vlees eten al bijdraagt. ­Liever geef ik mensen handelingsperspectief: wat kunnen ze zelf doen?”
vertrouwelijk nieuw elan
Les Pays Bas Nederland geschiedenis
wat we gaan doen Den Haag
groen europa aan het roerUrsula zet nieuwe koers
Christine LagardeWelke man of vrouw volgt haar op?
zonnesteek global warmingpas vooral op babies ouderen en kwetsbaren
Klaas van Egmondeen gezond klimaat voor iedereen
PARQ STRATEGY BIG CITIESgroen groener groenst
klimaatscepticigeloof jij?
Bright Horizons en klimaatpas op onze babies wereldwijd
wereldbevolkingredden we dat wel?
de waarheid2000 jaar klimaatverandering
in rep en roerdoor de wereldwijde hitte zijn de geesten rijp voor een mondiale aanpak van de met elkaar samenhangende crises. Volg het nieuws.
TOTAALPLANStichting De Appelgaard lanceerde een plan tot samenwerking van kinderdagverblijven en scholen. Door de wereldwijde hitte is de behoefte aan samenwerking plotseling overal aanwezig met Nederland in een hoofdrol..
LEES DE PLEITNOTITIEklik op het woord PLEITNOTITIE op www.30miljard.nl .
ONWEERi am walking in the rain
delicieusei am walking in the rain
stille revolutieHerman Tjeenk Willink
ONTPOPPINGvan rups tot vlinder
OMMEKEER Pausbezoek Irak
MARIA CALLASfilmhuis
A New DayMemories - Barbara Streisand
The way we were New way today
RACINGnulla tenaci invia est via
MENSENhet klimaat begint te bijten
GLOBAL WARNING DID'NT WE TELL YOU
IMFJeroen Dijsselbloem
SPROKKELHOUTEdy Korthals Altes - Houtrustkerk op 2 augustus 2019 van 12.00 tot 15.00 uur
INTERVIEW Edy Korthals Altes
Stichting De AppelgaardStichting De Appelgaard gaat werken vanuit de plek waar zich thans een community van mensen vormt die werken aan projecten gesteund door The Childrens Sustainability Fund van 300 miljard euro. Zie ons eerdere nieuws. Wij zien elkaar ook in de Houtrustkerk.
SAMEN Den Haag wordt omgevormd tot een groen landschaps centrum waar mensen wonen en werken. Een nieuw woonconcept is daarbij het centrale punt van aandacht. Rijksgebouwen worden naar dit concept verbouwd en ingericht tot een warme menselijke plek met de voorzieningen die daarbij horen voor jong en oud. In de komende priode wordt alles zichtbaar en kunnen gezinnen en families hier hun intrek gaan nemen. In ons project Internationaal landgoed PLESMANPARQ komen wij samen in geloof en vertrouwen.
IMFJeroen gaat het doen
Edy Korthals AltesOp vrijdag 2 augustus 2019 heeft Edy Korthals Altes het startschot gegeven voor een wereldwijde campagne tegen kernwapens waarmee enorme besparingen gepaard gaan en tevens de kans op een nucleaire ramp verdwijnt. Zwaan kleef aan.
STOPstop
NIEUW VERDRAG……...
IMFJeroen gaat het niet doen
ABNAMROklanten transacties doorgelicht
TOKYO 2020hitte
MUZIEK Grachtenfestival succes
LOUISE FRESCOuitdaging
WOONZORG ALL-IN 'Problemen woonzorg komen niet door tekort aan locaties' Samira Ahli De capaciteitsproblemen in de woonzorg worden niet veroorzaakt door een gebrek aan vastgoedlocaties. De arbeidsmarktproblematiek en de kwaliteit van gebouwen zorgt samen met een reeks aan stelselwijzigingen voor een tekort aan capaciteit. En dat leidt ertoe dat een grote groep ouderen voor veel woonruimte niet meer in aanmerking komt. Simpelweg appartementen bijbouwen is dan ook niet de oplossing. Dat zegt Johan van Houwelingen, bestuurder van bedrijfsvoeringsbrede dienstverlener AAG, in reactie op berichtgeving op Skipr. Minstens duizend nieuwe locaties zouden nodig zijn voor zorgvastgoed, zo meldde Skipr vorige week op basis van een rapportage van de vastgoedadviseurs van CBRE. “Begrijpelijk dat zij die oplossing opperen”, zegt Van Houwelingen, “echter met alleen transacties in zorgvastgoed wordt het probleem van de zorgsector niet opgelost. Die transacties bieden een ééndimensionale antwoord en zijn niet bezien vanuit het totaalperspectief van de zorgorganisatie en cliënt. De verbinding tussen verschillende soorten data geven een genuanceerder en meer samenhangend inzicht. En dat biedt de mogelijkheid om integraal te sturen en multidimensionaal te antwoorden; een vloot van speedboten in plaats van olietanker.” Toenemende vraag Volgens CBRE leiden vergrijzing, een veranderende zorgbehoefte en het sluiten van verzorgingshuizen tot een forse toename van de vraag naar nieuwe woonzorglocaties. CBRE is niet de enige die in bouwen de oplossing ziet voor de toenemende vraag naar geschikte woonruimte voor ouderen. In een blog op Skipr stellen René Lolkema en Ron van Bloois van vastgoedbureau HEVO dat 250 duizend éxtra woningen nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Van Houwelingen vindt het een te eenvoudige voorstelling van zaken. Hij wijst erop dat de meeste verzorgingshuizen niet zijn gesloten, maar tegenwoordig (na verbouwing) worden ingezet voor zwaardere ouderenzorg. Demografische ontwikkelingen zouden ook niet per definitie om meer intramurale zorglocaties vragen, maar wellicht wel om meer appartementen of woonruimte voor bewoners met afnemende mobiliteit, stelt Van Houwelingen voor. Stelselwijzigingen Voordat aan een oplossing voor de vraag naar geschikte woonruimte wordt gedacht, moeten volgens de AAG-bestuurder eerst de oorzaken goed worden geduid. “In de afgelopen jaren hebben we een aantal grote stelselwijzigingen gehad die grote maatschappelijk impact hebben gehad”, licht hij toe. “De decentralisatie van zorg en scheiden van wonen en zorg enerzijds en de veranderingen bij woningcorporaties anderzijds, hebben er met name toe geleid dat een groter wordende groep ouderen geen passende woonruimte kan vinden.” “De indicering voor verpleeghuiszorg is een stuk strenger geworden”, vervolgt Van Houwelingen. “Ouderen blijven dus langer thuis wonen. Dat wordt een probleem wanneer hun woning niet geschikt meer is, bijvoorbeeld omdat er trappen zijn. Ze kunnen lang niet allemaal bij de woningbouwcorporatie terecht voor een meer geschikte woning omdat ze daar net te veel inkomsten of eigen vermogen voor hebben”, vervolgt Van Houwelingen. “De woningcorporatie moet, zoals dat heet, passend toewijzen en met iets meer dan een AOW-uitkering voldoe je al vaak niet meer aan de inkomenseis. Tegelijkertijd zie je dat ook voor mensen die wel aan de inkomenseis voldoen moeilijk woonruimte wordt gevonden, omdat veel woningen nog niet zijn aangepast om ook door ouderen met een zorgbehoefte bewoond te kunnen worden.” Circa de helft van de ouderen woont niet in een huurwoning, maar heeft een eigen koopwoning, die meestal al volledig is afbetaald. “Als ze de woning met een overwaarde hebben verkocht, komen ze door dat eigen vermogen niet in aanmerking voor een corporatiewoning. Maar hoever zal die overwaarde van wellicht 50 duizend of 100 duizend euro rijken in de vrije sector? En welke andere belangen spelen mee? Misschien willen mensen ook nog iets van een erfenis nalaten”, schetst de AAG-bestuurder. Krimp intramurale zorgcapaciteit Hoewel Van Houwelingen stelt dat lang niet alle verzorgingshuizen zijn gesloten, ziet hij wel dat een ander soort krimp ontstaat in de intramurale zorg. “Wat we steeds vaker tegenkomen is leegstand. Soms hebben zorgorganisatie hele verdiepingen leeg staan, omdat ze te weinig personeel hebben om ze bewoond te houden.” Verpleeghuizen die hun zorg efficiënter of beter willen aanbieden dan mogelijk is in hun bestaande gebouw gaan over tot renovatie of nieuwbouw. Zij kunnen volgens Van Houwelingen tegen veranderende financieringseisen van banken aanlopen. “Een businesscase moet antwoord geven op hoe de organisatie de toekomst tegemoet treedt, welke inzichten zij daarbij heeft en welke onderbouwing in data daar aan ten grondslag ligt. Dat vraagt om visie, sturing, inzicht en informatie en dus een basis en processen die op orde zijn. Daar moet je je hele businesscase op aanpassen.” Momenteel zijn er volgens Van Houwelingen nog veel zorgaanbieders die verdienen op hun vastgoed en die verdiensten in de zorg steken. “Dat is helemaal niet erg, maar op het moment dat je gebouw vernieuwd moet worden, heb je die opbrengsten wel nodig en moet je het ergens vandaan halen.” Tussen thuis en verpleeghuis Concluderend zegt Van Houwelingen dat de opeenstapeling van stelselwijzigingen, veranderingen op de arbeidsmarkt en veranderingen in de zorgbehoefte zo snel zijn gegaan dat ze door het vastgoed niet bij te benen zijn geweest. “Vastgoed ontwikkelen, of het nu bouwen of verbouwen is, kost nu eenmaal veel tijd.” Een eenduidige oplossing is er volgens de AAG-topman dan ook niet. Hij ziet meer in een combinatie van oplossingen om er voor te zorgen dat er tussen thuis en het verpleeghuis nog iets zit. “Woningcorporatie zouden iets meer ruimte kunnen scheppen om wonen en zorg te combineren. Het zou makkelijker moeten worden gemaakt om ook zwaardere zorg aan huis te leveren, maar om dat efficiënt te doen moeten ouderen wel geclusterd wonen. Al met al zou er meer samenhang moeten komen, meer samenwerking tussen zorg, woningcorporaties en investeerders.” Van Houwelingen ziet een regisserende rol voor gemeenten weggelegd. “Gemeenten kunnen bij een aanvraag van huishoudelijke hulp al weten dat het daar niet bij ophoudt. Ze kunnen anticiperen op een toenemende zorgvraag.”
NETFLIXklimaat ?
ENERGIETRANSITIEThe Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
The Third Eyeour life
ONS PENSIOENalarm
HENK NIJBOERvolg henk nijboer nu op twitter over het instorten van ons kaartenhuis
KNETTERGEK GEWORDENdit gaat natuurlijk helemaal fout op de markt voor woningen / kopen en huren
BRIGHT HORIZONS take care
EEN GROTE FAMILIE IN GEVECHTbeursgenoteerde bedrijven ( bright horizons enz ) gaan samen met banken www.devolksbank.nl de strijd aan tegen global warming en mondiale problemen die onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen bedreigen. The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
KINDEROPVANG een grote familie
PLESMANPARQ STUDIESLandgoed Plesmanparq The Hague is the place in The Netherlands for cooperation worldwide
SAMEN WERKEN EN SAMEN WONENKomen jullie hier ook wonen. Jong en oud werken samen aan de oplossing.
NOACHde kracht van kleinschalige kinderopvang en samenwerking internationaal
WONEN WERKEN BEZINNENdocumentaire van PLESMANPARQ STUDIES over wonen werken en bezinnen door de eeuwen heen en in de toekomst. Kloosters op een Keerpunt De Nederlandse kloosters maken een duizelingwekkende verandering door. Sinds 1960 daalde het aantal kloosterlingen van 50.000 naar minder dan 4.000. Honderden kloostergebouwen hebben een nieuwe bestemming gekregen of zijn afgebroken. Het kloosterleven bevindt zich op een keerpunt. Dit gaat gepaard met terugkijken enerzijds en overdragen anderzijds. In de afgelopen decennia kwamen tientallen erfgoedprojecten tot stand: geschiedschrijving over kloostergemeenschappen, interviews, fotoseries en films. Deels op initiatief van de kloosterlingen zelf, deels op verzoek van buitenstaanders die zich realiseerden: nu kan het nog! Het verdwijnen van de kloosters lijkt tevens te functioneren als wake-up call. Kloosters onderhielden gastvrije plekken van stilte en bezinning en zorgden voor kwetsbare mensen. Terwijl veel gevestigde orden en congregaties verdwijnen, starten overal in Nederland initiatieven om de waarden van het kloosterleven in nieuwe vormen toekomst te geven. De tentoonstelling toont de resultaten van de erfgoedprojecten en laat tevens mensen aan het woord die aan het kloosterleven op eigentijdse wijze invulling proberen te geven. Wat was de betekenis van het kloosterleven in de afgelopen eeuwen? Wie zijn de kloosterlingen van de toekomst?
REAGEER TIJDIGOuders denken na over de toekomst en nemen deel aan het vormgeven daarvan voor jong en oud. Een nieuwe tijd komt er aan met aandelen voor ons allen.
EVEN SERIEUSHILLARY HAHN
STUDENTENKAMERSgaat het nog goed komen ooit met de huisvesting van studenten
AQUARIUS5th dimension
KOEIENmethaan
WATERMAN het ijs smelt snel in de wereld en de zeespiegel stijgt. Wat doen we in ons land? Les Pays Bas.
OUDERS KOPEN AANDELENEvenals The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro nemen ouders hun verantwoordelijkheid bij het financieren van de diverse oplossingen die de toekomst veilig kunnen stellen voor het nageslacht. The Childrens Sustainability Fund werkt vanuit Den Haag aan het verder bundelen van de krachten wereldwijd. Neem ook een klein of groot belang in deze noodzakelijke bundeling van krachten.
MOOIE TOEKOMSTStichting De Appelgaard is blij met zoveel interesse voor de plek van samenwerking.
ASA TECHNISCH KADERgeschiedenis en toekomst Brunel
GROENLANDhoe zit het echt?
SUSTAINABILITYjoin the network
GAAN JULLIE MEEwij hebben samen een plan als het gaat om wonen en werken aan leuke projecten
ANGELA MERKEL BIJ MARK RUTTEafstemming klimaataanpak
POT MET GELDpartijen positief.
KINDERGARDENBright Horizons (KINDERGARDEN) is stabiel aandeel op de beurs.
vaccinatiebeleidjuristen buigen zich over de positie van ouders
SUPERDIVIDEND Het aandeel Bright Horizons (KINDERGARDEN) is interessant voor The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro omdat gewerkt wordt aan een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Alles in het licht van SUSTAINABILITY wereldwijd. De Staat der Nederlanden is op meerdere fronten aan de slag met de redding van moeder aarde als ons aller woonplaats. Let ook op de ontwikkelingen inzake SNS Reaal, De Volksbank en de komende beschikking van de Ondernemingskamer inzake SNS Reaal.
MEEDOEN KANKoop alvast aandelen in Bright Horizons om ten volle te kunnen profiteren van alles wat in de komende periode gaat gebeuren met De Volksbank en met de belangen die genomen worden door The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro in vele ondernemingen die gericht zijn op een duurzame toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Ouders sporen elkaar aan om een steentje bij te dragen door het kopen van een aantal aandelen.
KOEL HOOFDtja
KALM VOORWAARTSsteeds een beetje hoger
GROEI EN BLOEIBij KINDERGARDEN zijn mogelijkheden. Laat direct je belangstelling weten. Je komt te werken bij een krachtige beursgenoteerde onderneming met ruim 700 locaties waarvan De Appelgaard er een is.
ONZE NIEUWE WERELD werk jij mee aan de basis van een nieuwe wereld met kinderen die zich ontwikkelen tot prachtige mensen vanaf het allereerste begin.
LEUK WONENWil jij straks prachtig wonen in een kleine studio die voorzien is van alle moderne faciliteiten samen met gezellige mensen in een dynamische op de toekomst gerichte gemeenschap terwijl je werkt als pedagogisch medewerker bij KINDERGARDEN.
WIL JE WERKENsteeds weer nieuwe mogelijkheden in de diverse steden
DIPLOMALeg hier de basis voor je verdere leven in de kinderopvang als pedagogisch medewerker
WERELDREGERINGhet kan verkeren
G7Donald Tusk : "Rusland niet welkom bij G7."
NA REGEN KOMT ZONNESCHIJNWe gaan BRIGHT HORIZONS met behulp van The Childres Sustainability Fund 300 miljard euro wereldwijd waarmaken voor onze kinderen en kleinkinderen. Zij rekenen op ons nu de wereld in brand staat. Samenwerken aan oplossingen wereldwijd. Daar draait het nu om.
BOSBRANDENaangestoken …...
LAATSTE NIEUWSKijk op deze website naar de NIEUWSBERICHTEN en zie dat we nu bezig zijn met de samenwerking tussen organisaties die zich richten op kinderopvang en opvoeding en bescherming van de allerjongsten. Via onze deelname in het beursgenoteerde Bright Horizons gaan we aan de slag tezamen met The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro. Mark Rutte steunt onze plannen vanaf begin 2011. De (verouderde) websites worden eind 2019 volledig aangepast.
Warm Kijk naar de video.
PROEF HET VERSCHILwerken met kinderen maakt je blij
ZORGWEKKENDDe toestand is zorgwekkend. Onze hoop is gevestigd op ……...
Bright HorizonsVoor Bright Horizons is er de komende jaren veel te doen in de sector kinderopvang en FAMILY SOLUTIONS.
HOMO ERECTUSIn God we trust
MEDIACAMPAGNE Ook Trouw sluit zich aan. Let op het nieuws over New York.
TOP NEW YORKGroeten van Greta …..
kinderopvangsamenwerking is nodig
URGENT MESSAGEwe are all involved on our blue planet
kinderopvang koersDat onze blauwe planeet de aarde de woonplaats is van onze kinderen en kleinkinderen is voor beursgenoteerde bedrijven een niet te negeren feit als het gaat om de campagne voor bewustwording wereldwijd. Zwaan kleef aan.
kinderopvangSnelle Europese uitbreiding en fusies en overnames vanuit Nederland.
WIE VOLGTGoede kinderopvang zoekt aansluiting bij snel groeiende beursgenoteerde kinderopvang Bright Horizons.
WIE VOLGTSamen sterk bij groei en bloei in de kinderopvang.
PEDAGOGIEantroposofische kinderopvang gaat (samen-)werken aan een goede toekomst
SAMEN STERKLeden zijn samen sterk.
UITBREIDENThe Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro denkt aan flinke uitbreiding van haar belang in de kinderopvang.
WELEDAwereldwijd aanwezig
HET KLEINE VOLKJEhet kleine volkje ….
NIEUWSGIERIGpedagogische opleidingen
climateclimate
The Netherlands 60 locations
KLIMAATde campagne begint
AMAZONE petitie
ECO SCHOOLSThe Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro NETWORKING WORLDWIDE
ANALYSEBright Horizons
SPYKER FOR SALEWe zien elkaar in Zandvoort
HUDSONS BAYWat gebeurt er bij Hudsons Bay?
UniversiteitenInternational University for Sustainability IUS - The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
OPVOEDINGDe geesteswetenschappen in perspectief
Formule 1Lewis Hamilton en Sebastian Vettel vinden dat de Formule 1 meer moet doen om klimaatvriendelijkheid en milieubewustzijn te promoten. De meervoudig wereldkampioenen zouden graag zien dat hun sport hierin een leidende rol inneemt.
HET MAJESTUEUZE HEELAL9 november 2019
MIDDELEEUWENWij bestuderen de middeleeuwen …..
INSPIRATORSKindergarden vindt haar pedagogische inzichten bij inspirators ...
JuliaJulia inspireert nu Bright Horizons ….
Volgende stap voor JuliaPLESMANPARQ STUDIES
KLOOSTERKERKWij zien elkaar
SNS procedures - VEB…..
KabinetHet kabinet gaat onorthodoxe maatregelen nemen en pompt miljarden in woningbouw.
Hudsons Bay…...
CITY OF PEACECity of Peace collective goal We shall drink from the same bowl Lift the stone that darkens our light Build a future safe and bright
SPAARDERSGEEN BELASTING
GOEDE VOORNEMENSondernemingen gaan ons redden
BRIEF AAN PUTIN…..
ANDREAS VOLLENWEIDERRemember
GRATIS KINDEROPVANG Bright Horizons - Kindergarden enz.
HEAVEN ON EARTH Hillary Hahn
FLITSKAPITAALhet is begonnen
UTOPIEontmoeting
MAURITSHUISmooi uitstapje
DE NIEUWE MENS Edu Korthals Altes; 'De Nieuwe mens stemt mij hoopvol.'
PAS OPWE ZIJN NIET VOORBEREID
GELOVENEEN TRANSFORMERENDE KRACHT
ZANDHAGEDISNAAR DE RECHTER OVER ZANDVOORT
VRIJE SCHOOLPROGRAMMA
FILMSEEDS FOR THE FUTURE
NIEUW INVESTERINGSFONDSPROJECTEN MET TOEGEVOEGDE WAARDE
NOS JournaalTOEKOMST
NIEUWE ECONOMIEINVESTEREN IN SUSTAINABILITY MET GROOT RENDEMENT
POSITIEF ADVIESKLIMAATZAAK. HOGE RAAD
WOEDE EN VERDRIETONDERZOEK
VLAG HALFSTOKalles doen aan opheldering
AFSCHUWdit kan niet …...
ERBARME DICHERBARME DICH
BRIGHT HORIZONSBEST WORKPLACES FOR WOMAN
KABINETINVESTERING IN DE JONGSTE GENERATIE
POSITIEFMark Rutte is er bij
BETOGINGENwereldwijd druk op wereldregeringen inzake klimaat
LONDONacties gaan verder
DUITSLANDolievlek wereldwijd
BONNEER JEgeef hier je e mail adres en volg alle acties van The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
FESTIVAL THE FUTURE ECONOMYonze kinderen en kleinkinderen willen actie
GEBOORTESTAKINGMoeders twijfelen over kinderen krijgen. Kinderopvangorganisaties worden wakker en roepen wereldregeringsleiders op.
TEKORT AAN LEIDSTERSBright Horizons - Kindergarden
MARK RUTTE IN NEW YORKAlles hangt met alles samen. Wat gaan Mark Rutte aan de wereld zeggen op de klimaattop?
PETER BAKKERBright Horizons wordt betrokken bij redding van de wereld.
JuliaThe Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro gaat met Mark Rutte mee naar de klimaattop in New York. Julia gaat door.
RAZENDSNELAndere organisaties sluiten zich snel aan bij de campagne rondom de klimaattop in New York
JuliaWij volgen Julia en kijken naar de klimaattop in New York.
WIJ SLUITEN AAN Het gaat bij de klimaattop niet alleen om het luiden van de alarmbel maar om het uivoeren van de beschikbare plannen om onze aarde te redden. Ouders doen mee.
ZUIDAS DOET MEEDoorbraak bij klimaattop New York
NEW YORKACTIE
ANGELA MERKEL Wir haben nur eine Erde
DONALD TRUMPSILENT
DANSKE BANK Er komt meer
ABNAMRO Verder onderzoek
TWEEDE KAMER Staat had belang in ABNAMRO eerder kunnen verkopen. Zie The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
ABNAMRO Donderdag 26 september 2019
EIBMONSTER UNDER THE BED
GIGANTISCHDEN HAAG
MINISTERRAAD Persconferentie vrijdag 27 september 2019
GRETAWereldwijd aan de slag met The Childrens Sustainability Fund. Mark Rutte : We gaan nu de vele plannen financieren en uitvoeren'
WIJSHEIDGodinnen in jezelf
HERKEN JEZELFeven pauzeren
Edy Korthals EltesWerkgroep Houtrustkerk
PERSBERICHT OMi oktober 2019
CENTRALE BANKENHUIZENMARKT AANPAKKEN
SCHULDEN SANERENMet steun van The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro kan in Den Haag een fonds aan de slag waarmee schuldsanering op grote schaal snel mogelijk is. Nieuws volgt later.
NEDERLAND DUITSLANDVerklaring samenwerking
DIEP TREURIGHet is moeilijk optimist te blijven …..
NEEM DIT TER HARTE……. en sloeg hem dood …….
VICTOR VAN DIJK Fastned spreekt van ‘een gedreven CFO met zowel een sterke financiële achtergrond als ruime ervaring in de financiering van (duurzame) bedrijven door institutionele partijen.’ Van Dijk heeft met zijn team ING’s DCM positie in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk uitgebouwd. Daarnaast heeft hij kapitaalmarkttransacties geleid voor grote ondernemingen, waaronder transacties voor Duitse autofabrikanten. Victor van Dijk: “Ik ben erg enthousiast om bij Fastned aan de slag te gaan en bij te dragen aan duurzame mobiliteit. Elektrische auto’s zullen de komende tien jaar een enorme groei doormaken en snelladen is onmisbaar bij deze transitie. Met Fastned’s huidige snellaadnetwerk en potentieel om op te schalen, geloof ik dat Fastned uniek gepositioneerd is om van deze groei te profiteren en een van de toonaangevende Europese snellaadbedrijven te worden.”
TOEKOMSTIGE GENERATIESThe Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
APPELGAARDOPEN DAG 26 OKTOBER 2019
HET EINDE VAN .....ONZE WERELD VANDAAG
ONDERSTE STEENVanaf 2008 wordt al gewerkt aan het grote plan ….. In 2019 zal de doorbraak bereikt zijn.
ABNAMROHoe werd in 2008 de overname van ABNAMRO door het bankentrio gefinancierd? Wat was de rol van RABO en ING enz.
COORDINATIESCHULDHULPVERLENING
WHITNEY HOUSTONI WILL ALWAYS LOVE YOU
SINGING IN THE RAIN KEEP SMILING
DIRTY DANCINGLET'S DANCE
KLIMAATRELIGIEDE WERKELIJKHEID WAARIN WIJ LEVEN
NOBELGLOBAL POVERTY
Edy Korthals AltesHoutrustkerk - initiatief
KERNWAPENSHET BEGIN VAN HET EINDE VAN KERNWAPENS 'Alleen een spirituele, geestelijke omkeer kan het tij keren,' ging hij verder. 'Het gaat om de fundamentele verandering van onze houding ten aanzien van de mens (onszelf, de ander), de dingen (zijn we daarvan meester of slaaf?) en de natuur (respecteren we die?) Deze radicale omkeer in onze levenshouding komt van binnen, als wij onze ogen openen voor de plaats van de mensen in de grote werkelijkheid; als christen zeg ik, de relatie tot God. Spiritualiteit is de sleutel tot een proces van verandering; de sleutel voor het doorbreken van de economische dominantie die ons bestaan heeft versmald. De geschetste tendenzen moeten worden omgebogen, anders kan het een hel worden voor onze kinderen en kleinkinderen. Als enkeling kunnen wij heel veel doen, ook de ouderen. Ieder van ons heeft toegang tot allerlei kringen. Daarbinnen kunnen we waarden overdragen, iets meedelen van wat ons bezielt.'
SAMENWERKINGONDERMIJNING
WORLDWIDEThe Childrens Sustainability Fund. Cooperation with funds all over the world to save humanity.
ROCKEFELLER FOUNDATIONVERBETER DE WERELD
HUMANITY WASHINGTON, Oct. 21, 2019 /PRNewswire/ -- The Rockefeller Foundation and Mastercard announced today they are awarding transformative grants to Benefits Data Trust (BDT) totaling $7.5 million to improve health and economic mobility for at least 5 million low-income people in the United States, by streamlining access to food, healthcare, housing, and other essential benefits. Over the course of the 5-year project, BDT will scale its impact using a combination of digital products, machine learning, policy, research, and new partnerships to deliver at least $2.5 billion in benefits. The Rockefeller Foundation is supporting BDT with a $5 million grant and the Mastercard Impact Fund, administered by the Mastercard Center for Inclusive Growth, is providing $2.5 million. "More than 38 million people in the United States live in poverty and struggle to meet their most basic needs. Making it easier for them to tap essential benefits such as food assistance and healthcare is one of the most concrete and important ways to improve their economic security, health, and mobility out of challenging circumstances," said Trooper Sanders, CEO of BDT. "We are thrilled to have the support of and be working with The Rockefeller Foundation and the Mastercard Center for Inclusive Growth to scale our impact and improve the lives of millions of people across the country." "Benefits Data Trust demonstrates the power of cross sector partnerships – government, philanthropy, community organizations, the private sector, and academia – to leverage advances in data science and technology to make it easier for eligible families to access critical public services," said Zia Khan, Senior Vice President, Innovation, The Rockefeller Foundation. "We are thrilled to partner with the Mastercard Center for Inclusive Growth to ensure these essential benefits reach eligible populations on a much larger scale and put families on a path to economic stability." "At Mastercard, we believe the digital economy needs to work for everyone, everywhere. If we can increase the capacity of civic and social sector organizations to solve systemic problems, then there exists real potential to transform the lives of people and economies in need," said Shamina Singh, President, Mastercard Center for Inclusive Growth. "We see a world where the infinite promise of technological innovation can deliver on our goal of inclusive growth." BDT currently offers direct service in six states and supports systems change through policy and practice solutions to cities and states nationwide. Since inception in 2005, BDT has screened more than one million households and secured over $7 billion in benefits and services. These grants enable BDT to enhance digital products and build powerful partnerships with government, healthcare, community-based organizations, and higher education to improve the health and economic mobility of low-income families. Earlier this year, The Rockefeller Foundation and the Mastercard Center for Inclusive Growth announced 'Data Science for Social Impact,' a model for collaborative philanthropy created to accelerate the use of data science by empowering non-profit, civic and government organizations with the tools, expertise and knowledge they need to help solve the world's most pressing challenges. The collaborative launched with a joint $50-million commitment over five years. About The Rockefeller Foundation The Rockefeller Foundation advances new frontiers of science, data, policy, and innovation to solve global challenges related to health, food, power, and economic mobility. As a science-driven philanthropy focused on building collaborative relationships with partners and grantees, The Rockefeller Foundation seeks to inspire and foster large-scale human impact that promotes the well-being of humanity throughout the world by identifying and accelerating breakthrough solutions, ideas and conversations. For more information, sign up for our newsletter at rockefellerfoundation.org and follow us on Twitter @RockefellerFdn. About the Mastercard Center for Inclusive Growth The Mastercard Center for Inclusive Growth focuses on promoting equitable and sustainable economic growth and financial inclusion around the world. As a subsidiary of Mastercard, the Center leverages the company's data insights, expertise and technology, along with administering the Mastercard Impact Fund's philanthropic investments, to empower a community of thinkers, leaders and innovators on the front lines of inclusive growth. For more information and to receive its latest insights, follow the Center on Twitter @CNTR4growth, subscribe to its newsletter and visit www.mastercardcenter.org. About Benefits Data Trust Benefits Data Trust (BDT) is a national nonprofit that helps people live healthier, more independent lives by creating smarter ways to access essential benefits and services. Each year, BDT helps tens of thousands of people receive critical supports using data, technology, targeted outreach, and policy change. Since inception in 2005, BDT has screened more than one million households and secured over $7 billion in benefits and services. BDT employs more than 170 people and provides enrollment assistance to individuals in six states and policy assistance to states nationwide.
NUCLEAIR WEAPENSMONEY …...
MARIO DRAGHI ZWAAIT AFCHRISTINE LAGARDE KOMT MET BELANGRIJKE MEDEDELING …. The Childrens Sustainability Fund 300 miljard euro
BRUNELNIET GOED
BRUNEL OORSPRONGHet begon ooit in l972 bij ASA Technisch Kader in Delft. Jan Brand maakte er in l975 Brunel van nadat hij met een lening van 1 miljoen gulden van ASA aandeelhouder NSOM ASA Technisch kader overnam. Binnenkort verkoopt Jan Brand zijn belang in Brunel aan ?
Omwenteling 2019Miljardairs en niet-miljardairs komen samen in actie.
GORBATSJOVMARK RUTTE c.s.
The Childrens Sustainability Fund - 300 miljard euroWij zijn diep verontrust over de beëindiging van de wapenbeheersingsakkoorden door de leiders van de wereldmachten,alsmede over de voorgenomen investering van miljarden in de ontwikkeling van nieuwe wapensystemen. Deze miljarden kunnen daardoor niet besteed worden aan de grote problemen waarmee de wereld nu wordt geconfronteerd, zoals de klimaatverandering en de armoede in de wereld. De ontwikkeling van nieuwe dodelijke wapensystemen vormt een bedreiging voor de wereldvrede en kan het einde van de mensheid betekenen.
WETENSCHAPPERSNOODTOESTAND
BEVRIJDENDE DEMOCRATIE19 december 2019
BERLIJNSE MUURWAT GAAN WIJ NU DOEN ?
WARMTENETZUID-HOLLAND REGIE
The New York TimesThe Childrens Sustainability Fund - join us now
Mark RutteKLIMAATPAUS WERELDWIJD
PAUS The Childrens Sustainability Fund - join us worldwide
VOOR ELKAARThe Childrens Sustainability Fund - 320 miljard euro voor OPLOSSINGEN WERELDWIJD
NEDERLAND VOOROPNOW IS THE MOMENT
AANDEELHOUDERSDAT ZIJN WIJ ALLEMAAL SAMEN VOOR ONZE MOEDER AARDE
KERSTMIS 2019BABY IT IS COLD OUTSIDE
JAN BRAND 63% BRUNELThe Childrens Sustainability Fund wil via consortium het belang van Jan Brand overnemen om impuls te geven aan SUSTAINABILITY WORLDWIDE.
URGENDA WINTHOGE RAAD - UITSPRAAK 20 DECEMBER 2019
ARREST HOGE RAAD URGENDA
ZELF MEEDOENDOE JIJ ZELF OOK MEE MET ONZE TOEKOMST?
TRANSFORMATIEOVER DE WERELDZIEL. GELUKKIG NIEUWJAAR
The Childrens Sustainability FundThe EIB provides finance and expertise for sound and sustainable investment projects worldwide.
JE GELD OF JE LEVEN PECUNIA MALUM NECESSARIUM …….
WOUTER BOSGROEN LICHT VOOR NL INVEST


PDF

PLEITNOTITI1.pdfSPYKER N.V. (Swan) 2011 - The Breeding Swan Gratis
AantekeningenmondelingebehandelingbezwaarSREP.pdfGratis
DE HISTORISCHE BRIEF VAN MINISTER PRESIDENT MARK RUTTE VAN 5 JANUARI 2011MET DEZE BRIEF VAN PREMIER MARK RUTTE AAN HET BEGIN VAN DE ARABISCHE LENTE IN 2011 WERD DE VORMING VAN HET TCS Fund VAN 300 MILJARD EURO IN GANG GEZET - The Breeding Swan EUROPOLIS N.V. Gratis
cryptGratis


Uw naam

Uw e-mail adres

Naam kennis

E-mail adres van uw kennis

 

Wij hebben TCS EUROPOLIS GROWTH FUND snel nodig !

Nederland kan Europa redden met het TCS Fund en betaalt de belastingbetaler het geld terug dat werd besteed aan het terugkopen van ABNAMRO en ASR vanaf 3 oktober 2008 : in totaal ruim 30 miljard euro.   Wij voorkomen een volgende catastrofe en zullen zorgen voor transparantie en voor duidelijkheid over ons eigen geld bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. En geen immorele investeringen .........  Wij maken een fonds mogelijk voor een duurzame toekomst voor onze kinderen en onze kleinkinderen : TCS Fund The Children's Sustainability Fund.
600 miljoen biljetten van 500 euro is TCS - 300 miljard euro.